ZAKLJUČEK

Stoječe ovacije za Janšo in Kucler Dolinarjevo

Objavljeno 22. marec 2012 20.37 | Posodobljeno 22. marec 2012 21.14 | Piše: P. J., S. J.

Zaključna prireditev ob koncu volilne kampanje edine ženske kandidatke za ljubljansko županjo je potekala v Slovenski filharmoniji.

LJUBLJANA – »Zdi se, da sta v Ljubljani le dva kandidata. To kažejo ankete. Naša kandidatka je prava tekmica bivšemu županu Janković,« je danes v Slovenski filharmoniji na prireditvi ob zaključku volilne kampanje kandidatke za županjo Ljubljane Mojce Kucler Dolinar povedala predsednica NSi in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu ter predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak. Ta je izredno vesela, da se je Kucler Dolinarjeva odločila za kandidaturo in da se je SDS odločila podpreti njihovo kandidatko.

Stoječe ovacije

Na prireditev sta prišla tudi predsednik vlade Janez Janša in minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk. Obiskovalci filharmonije so tako Janšo kot Kucler Dolinarjevo pozdravili s stoječimi ovacijami.

Prejšnja vlada je popolnoma pogorela

Med drugim so gostje lahko slišali, da je NSi resna konkurenca v Ljubljani, vsa desnica pa je lahko vesela, saj so se izredno okrepili. »Časi niso lahki, ampak v ospredju je dobro za Slovenijo. Če mi nismo sposobni rešiti situacije, ne vem, kdo jo je, glede na to, da je prejšnja vlada popolnoma pogorela. Državljani pričakujejo, da vlada naredi tisto, kar bi se v preteklosti že moralo storiti,« je povedala Novakova. In dodaja, da želijo trend vrniti navzgor, vendar pa ukrepi ne bodo enostavni.

Kucler Dolinarjeva pozna rešitve

V NSi verjamejo v uspeh Kucler Dolinarjeve, saj se je po njihovih besedah izkazala na več položajih, poleg tega pozna rešitve težav v Ljubljani.

Janša si želi politično pomlad

Po bučnem aplavzu je spregovoril Janez Janša: » Hvala lepa, vendar ne kandidiram jaz.« Ter nadaljeval, da kdor ne poskusi, ne more uspeti.

»Čas je, da se v Ljubljano začne vračati politična in ne le koledarska pomlad. Z veseljem smo podprli Mojco Kucler Dolinar. Podaja se v razmere, ki niso enostavne. Eno je bleščeča površina, drugo pa cena, ki jo je treba za to površino plačati. To ni neka bleščeča funkcija, ampak jo čaka trdo delo. Vse čestitke NSi in kandidatki za tak odločni korak. Novi časi se začnejo z združevanjem moči. Naredimo vse, kar je v teh dneh in urah mogoče storiti. Gre za pomembno glasovanje, « je povedal Janša in ob tej priložnosti čestital članom NSi za uspešno vrnitev v parlament.

Dotaknil se je tudi nedeljskega referenduma: »V Slovenijo želimo vračati normalnost. Torej vračati neko stabilno stanje Sloveniji,  ki je bilo v preteklosti odvzeto. To dvojno odločanje v nedeljo bo imelo neki strateški pomen. Izzivi, ki so pred nami, so lažje dosegljivi, če dobro sodelujemo.«

Kucler Dolinarjeva se veseli volilnega dne

Kucler Dolinarjeva je v nagovoru povedala: »Z veseljem pričakujem volilni dan. Po vseh srečanjih z ljudmi lahko rečem, da imajo Ljubljančani veliko potenciala. Prepričana pa sem, da Ljubljana pri vodenju potrebuje vsebino, gospodarnost in odgovornost. Potrebuje tako osebo, ki pri doseganju ciljev ne vidi le sebe, ampak ljudi. Potrebuje nekoga, ki ne bo šel čez trupla.«

V kotu ležijo zapostavljene  četrti

Kandidatka meni, da je v prizadevanjih za prijazno Ljubljano potrebno združevanje moči. Poudarila je tudi, da je bila kandidatura tudi njej osebni cilj, saj so ji dobro poznane težave in pereča vprašanja. Potrdila je, da imamo lepo središče, vendar videz ni vse, saj nekje v kotu ležijo zapostavljene četrti. Ko bodo urejene tudi te, bomo po njenem lahko rekli, da je Ljubljana prijazna vsem občanom.

Blišč je v sprejemni sobi in konjušnici, preostali prostori pa so zapuščeni, v njih so razpoke

Spregovorila je tudi o zadolževanju: »V preteklih letih smo se močno zadolžili, zato zdaj potrebujemo nekoga, ki ne bo skrbel le zase in za svoj krog, temveč za blaginjo vseh meščanov. Blišč je v sprejemni sobi in konjušnici, preostali prostori pa so zapuščeni, v njih so razpoke. Eno izmed Plečnikovih znamenitosti je minister Turk ravnokar rešil. Težave so tudi s kanalizacijo in slabim zrakom. Nad vsemi visijo tudi hipoteke.«

Povečati zaupanje v javno upravo

Želi si, da bi bila Ljubljana najbolj razvita in najbolj prijazna regija, Ljubljančani pa najbolj zadovoljni meščani v regiji. Zato je napovedala dodatno ureditev s parkirišči in ureditev potniškega prometa. Nujna je tudi sistemizacija kolesarskih prog. Njen cilj pa je tudi povečati zaupanje v javno upravo.

Porabi, kolikor imaš

Zagovarja konkurenčne cene, prilagojene kupni moči prebivalcev. Denar bi namenila tudi za investicije in dejanske stroške ter modernizacijo. Kucler Dolinarjeva pravi, da bo tudi v Ljubljani veljalo pravilo: porabi, kolikor imaš. Luknjo bi napolnila z evropskimi sredstvi. Med drugim si želi, da bi Ljubljana postala pametno mesto, opremljeno z najsodobnejšo opremo.

»Mlade družine moramo obdržati v Ljubljani in z njimi napolniti več kot 30.000 stanovanj. Mesta v vrtcih morajo biti samoumevna,« se je za mlade družine zavzela kanidatka.

Deli s prijatelji