TRIGLAV

Sto žensk na Triglav letos 6. septembra

Objavljeno 07. julij 2012 13.10 | Posodobljeno 07. julij 2012 13.12 | Piše: Boštjan Fon

Prijave za naš tradicionalni pohod Sto žensk na Triglav zbiramo do 3. avgusta.

Triglav, kot ga bomo ugledali z naše poti z Rudnega polja. Foto: Boštjan Fon

Približal se je čas, ko je treba prisluhniti ženskam, in to tako, kot lahko le pri Slovenskih novicah že s tradicionalnim naslovom: Sto žensk gre spet na Triglav. Res, ko se je na koledarju obrnil list in je zasijal vroč julij, so nas iz sopare začeli dramiti klici in dopisi nestrpnih kandidatk, ki bi se rade prijavile in se po srečnem žrebu tudi udeležile našega tradicionalnega pohoda Sto žensk na Triglav kot generacija 2012.

Zanimiv in ne preveč naporen pohod

Prepričani smo, da se lahko potrepljamo po rami in si potresemo dlani, ker smo v zadnjih letih s Slovensko vojsko, z gorsko enoto policije in Gorsko reševalno zvezo Slovenije pohod toliko prenovili, da je postal varen, varovan do zadnjega koraka, prijetno zanimiv, ne preveč naporen, predvsem pa pohod, po katerem gredo udeleženke v dolino, ne glede na to, ali jih je božalo sonce ali pral dež, nasmejane in zadovoljne same s seboj in svojim podvigom. Lani nam je ob bok stopila še Mlekarna Celeia, tako bo tudi letos. Pametni kombinacije, ki zmaguje, ne menja, zato je enaka paleta vseh vpletenih v organizacijo pohoda tudi letos, vključno s poštarsko enoto Triglav 4284, ki bo odprla okence ob simbolu slovenstva samo na dan, ko boste dame prišle na vrh.

Izognili se bomo gneči

Ker imamo pri Slovenskih novicah posluh za dogajanje v gorovju, smo se letos, da bi se izognili gneči predvsem na grebenu od Malega Triglava do Velikega ter srečevanju kolone na ozkih poteh pa tudi zato, da sprostimo Triglavski dom Planika za vikend v uporabo drugim gornikom, odločili, da bo pohod v drugačnem terminu.

Odhod 6. septembra

Sedeminštirideseta generacija pohodnic, ki bo romala na očaka, se bo zbrala v četrtek popoldne, 6. septembra 2012, okoli 16. ure v Lescah na železniški postaji, od koder vas z avtobusi podjetja RozmanBus odpeljemo na Rudno polje. Po sprejemu in namestitvi v vojaškem objektu EVOJO po pravih vojaških spalnicah in vojaški večerji vas bodo v roke vzeli gorski reševalci in vam pripravili predavanje o varni hoji v gorah s filmi in z diapozitivi, pregledala in uredila se bo oprema, nato bo sledil počitek.

Po najlažji pristopni poti

V petek zgodaj zjutraj po zajtrku nam bo skupno, z narekovanjem tempa vodje pohoda Marka Matajurca, načelnika postaje GRS Bovec, šel korak po najlažji pristopni poti, ki so jo naši predhodniki izbrali davnega leta 1966, ko je bil pohod izveden prvič, čez Jezerca mimo Vodnikovega doma do doma Planika, kjer vas bomo namestili po sobah, tam pa boste tudi pustile nahrbtnike. Po počitku se nato v navezah, z vodniki, brez odvečne opreme podamo na vrh Triglava ob seveda primernih razmerah. Po vrnitvi sledijo večerja v koči, druženje vseh udeleženk in spremljevalcev ter počitek. V soboto se vračamo do Rudnega polja, kjer boste lahko s sebe sprale vso umazanijo in znoj, po kosilu pa vam podelimo še diplome in darilca našega sponzorja.

Več o teh, ki bodo na pohodu skrbeli za vas, na prsih pa nosijo značilni rdeči križ v modrem krogu, ki ga prekriva planika, in so letos praznovali stoto obletnico delovanja, pa ob drugi objavi kupona naslednji teden.

Prijave do 3. avgusta!

Bi se rade z drugimi planinkami zbrale na Rudnem polju na Pokljuki, se isti večer spoznale z vodniki in organizatorji pohoda, naslednja dva dneva pa se sprehajale, vzpenjale in malo plezale po Julijskih Alpah? Vrhunec gorniške izkušnje s Slovenskimi novicami bo vzpon na najvišjo točko Slovenije, ob seveda primernih vremenskih in gorniških razmerah. Če želite biti z nami ob Aljaževem stolpu, natančno izpolnite prijavnico in jo, nalepljeno izključno na poštno dopisnico, najpozneje do petka, 3. avgusta 2012, pošljite na naslov: Slovenske novice, Dunajska 5, 1000 Ljubljana, pripišite pa 100 žensk na Triglav. Stroški organizacije in kompletne oskrbe za vsako izžrebano udeleženko niso visoki, ker bodo tako kot vedno polovico oziroma okroglega stotaka primaknile Slovenske novice.

Deli s prijatelji