AFERA

Štirim avtošolam odvzeli pooblastila

Objavljeno 17. januar 2014 17.08 | Posodobljeno 17. januar 2014 16.04 | Piše: A. K.

Agencija RS za varnost prometa v letih 2011 in 2012 ni opravljala strokovnih nadzorov.

LJUBLJANA – Izredni nadzor nad direktoratom za promet in Agencijo RS za varnost prometa (AVP) je pokazal, da agencija v letih 2011 in 2012 ni opravljala strokovnih nadzorov. Teh prav tako ni opravljal direktorat za promet.

Štiri kazenske ovadbe

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je na novinarski konferenci povedal, da so bile zoper štiri šole vožnje vložene kazenske ovadbe, za eno je bila vložena pravnomočna obtožnica, zoper eno organizacijo pa izdana pravnomočna kazenska sodba. V. d. direktorja AVP Igor Velov je pojasnil, da so štirim šolam že odvzeli pooblastila, dve pa sta v postopku.

V 11 organizacijah so izdali 2163 potrdil o opravljeni varni vožnji za izbris kazenskih točk. Za dve potrdili so poslali poročilo državnemu tožilcu, podlage za kazensko ovadbo pa ni, za 1614 potrdil še teče kazenski postopek, za 868 so podali kazensko ovadbo, za 52 potrdil pa so že izdali pravnomočno kazensko sodbo, poroča Delo.

V enem centru 161 potrdil

Ugotovili so tudi, da so v enem izpitnem centru izdali 161 potrdil o opravljenem vozniškem izpitu v nasprotju z veljavnimi predpisi in na podlagi storitve več korupcijskih kaznivih dejanj. Predkazenski postopek v teh primerih še teče, v večini primerov naj bi šlo za povratnike, ki so jim vozniško dovoljenje odvzeli in so morali ponovno opravljati izpit.
 

Deli s prijatelji