KPK

Štefanec si želi ženske družbe

Objavljeno 14. april 2014 18.00 | Posodobljeno 14. april 2014 18.09 | Piše: STA, Ma. F.

Na poziv predsednika republike Boruta Pahorja za zbiranje kandidatur za oba namestnika predsednika KPK se je odzvalo 23 kandidatk in kandidatov.

Boris Štefanec ne bo odstopil.

LJUBLJANA – Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec si na mestu namestnikov predsednika komisije želi kooperativnih ljudi, vesel pa bi bil, če bi bila vsaj na enem od njih namestnica. Javni poziv za zbiranje kandidatur za dva namestnika predsednika KPK se je iztekel danes ob 15. uri.

Odzvalo se je 23 kandidatov

Na poziv predsednika republike Boruta Pahorja za zbiranje kandidatur za oba namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) se je odzvalo 23 kandidatk in kandidatov, so sporočili iz predsednikovega urada. Glede na število prijavljenih Pahor upa, da bo imel možnost izbirati med več kandidati.

Ko bodo izbrani tudi vsi člani izbirne komisije, bo generalna sekretarka urada Nataša Kovač v skladu z zakonom sklicala prvo sejo izbirne komisije. Ta bo najpozneje v 30 dneh po prvi seji preverila izpolnjevanje pogojev in ocenila primernost kandidatov ter seznam primernih posredovala predsedniku.

Nikoli mu ni dolgčas

»Želim si namestnike, resnično si želim, da bi bila vsaj ena od njih ženska, torej namestnica. Zelo zadovoljen bi bil, če bi bili celo obe, ker mislim, da bi bilo potem vzdušje v komisiji pravo,« je o svojih pričakovanjih razpleta poziva za namestnika povedal Štefanec. Želi si tudi, da bi bila namestnika kooperativna. Po njegovih besedah bodo namreč skupaj delali najmanj pet let, kolikor traja mandat namestnika. »Če nismo kooperativni, je lahko sodelovanje težko,« je pojasnil.

Štefanec je povedal še, da težav pri delu zaradi za zdaj še nepopolnega senata nima. Po njegovih besedah delajo tisto, kar lahko opravijo brez senata. »Nikoli mi ni dolgčas, dela je izredno veliko,« je še dodal.

Deli s prijatelji