NOVOST

Ste že dobili upokojensko kartico?

Objavljeno 09. marec 2012 19.04 | Posodobljeno 09. marec 2012 19.07 | Piše: A. L.

Upokojenci naj bi jih prejeli v dneh od 9. marca dalje, so povedali na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Tako bodo videti upokojenske kartice.

LJUBLJANA – Že junija lani je svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) sprejel odločitev o uvedbi »Kartice upokojenca«. Z njo bodo prejemniki starostnih, invalidskih, vdovskih in družinskih pokojnin izkazovali status upokojenca pri uveljavljanju komercialnih popustov in drugih ugodnosti, do katerih so upravičeni na podlagi tega statusa. 

»Kartice bodo dostavljene na pošto v četrtek, 8. marca, oziroma v petek, 9. marca. Tako jih bodo upokojenci prejeli v dneh od 9. marca 2012 dalje,« so nam pred dnevi pojasnili na Zavodu.

Do kdaj velja kartica?

Na kartici upokojenca bo poleg osebnih podatkov (ime, priimek, rojstni datum) in kontaktnih podatkov o Zavodu tudi pokojninska številka. Na to številko se bodo lahko upokojenci sklicevali, kadar bodo želeli od Zavoda pridobiti informacije v zvezi s pokojnino oziroma z drugim prejemkom, ki jim ga izplačuje Zavod. Kartica bo veljala do prenehanja statusa upokojenca oziroma do izdaje nove kartice.

Ocenjeni stroški izdelave kartic znašajo manj kot 80.000 evrov, vendar v 39 mesecih po pogodbi o izdelavi kartice Zavod ne sme preseči zneska 98.900 evrov, so še dodali.

Deli s prijatelji