OD VIŠINE SE ZVRTI

Ste slišali, koliko plače bi imela Zdenka Čebašek Travnik?

Objavljeno 18. februar 2017 11.10 | Posodobljeno 18. februar 2017 11.10 | Piše: A. L.

Pričakovala naj bi od osem do deset tisoč evrov na mesec.

Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik z zaskrbljenostjo spremlja ponovno eskalacijo primerov izražanja sovraštva in nestrpnosti.

LJUBLJANA – »Odstopila bom kot podpredsednica Zdravniške zbornice Slovenije in predsednica odbora za socialno-ekonomska vprašanja zbornice, če plača predsednice zbornice ne bo primerljiva z ekvivalentom zdravniškega dela /= bistveno nižja od predlagane!/.« Tako se je pred dnevi javno oglasila Irena Manfredo, podpredsednica Zdravniške zbornice Slovenije, ki pa je včeraj prek facebooka sporočila, da je odstopila.

Naj spomnimo: pred kratkim je nova predsednica zbornice postala Zdenka Čebašek Travnik, ki se bo s 1. marcem tudi zaposlila tam. Prav ona naj bi po poročanju Pop TV pričakovala od 8000 do 10.000 evrov mesečne plače bruto. Pogajanja o tem naj bi še potekala.

Nekateri so nad domnevnimi pričakovanji Čebašek Travnikove zgroženi in opozarjajo, da mladi zdravnik zasluži približno štirikrat manj. Prav zato naj bi predsednica težko razumela težave zdravnikov začetnikov.

Zdenka Čebašek Travnik navedb še ni komentirala.

Naj dodamo, da je predhodnik Čebašek Travnikove Andrej Možina zaslužil 6400 evrov bruto na mesec, Gordana Živčec Kalan pa kar 12.000 evrov.

Deli s prijatelji