PAVŠALI

Ste se že srečali s svojim poslancem?

Objavljeno 22. marec 2012 16.01 | Posodobljeno 22. marec 2012 16.01 | Piše: P. J.

Zakaj prejemajo pavšale za delo na terenu, če ga ne opravljajo, se sprašuje Kožuh Novakova.

Kdo izmed poslancev še nima poslanske pisarne?

LJUBLJANA – Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) ugotavlja, da poslanci neupravičeno prejemajo mesečni pavšal za delo na terenu. V projektu Starejši sklad za razvoj dolgožive družbe je ZDUS skupaj s še štirimi organizacijami navedel štiri ključne ugotovitve.

Kar 55 poslancev brez pisarn

V izjavi za javnost so ugotovili, da šestnajsti teden po volitvah v državni zbor petinpetdeset poslancev še vedno nima urejene poslanske pisarne. Iz medijev so izvedeli, da kljub temu mesečni pavšal za delo na terenu znaša od 500 do 1000 evrov.

Nimajo časa za teren

Enajst poslancev od petintridesetih, s katerimi so govorili, je izjavilo, da bodo volivcem na terenu na voljo le enkrat na mesec. Po urniku dela državnega zbora pa je vsak ponedeljek namenjen prav delu poslancev na terenu, le dvanajst pa naj bi jih izjavilo, da bodo na voljo vsak ponedeljek, ugotavljajo v ZDSU. Prvi stiki s poslanci kažejo na pripravljenost za sodelovanje, nekaj poslancev pa je odgovorilo, da nimajo časa za volivce.

ZDSU v izjavi za javnost na koncu opozarja, da bodo partnerske organizacije tekoče spremljale delo poslanskih pisarn in poskušale prek stikov s poslanci vplivati na kakovost reševanja vprašanj vseh generacij, zlasti pa starejših.

Deli s prijatelji