PROMETNI KAOS

Ste pripravljeni? Tujci bodo po naših cestah drli na jug

Objavljeno 28. julij 2017 23.25 | Posodobljeno 28. julij 2017 23.27 | Piše: Mo. S.

Prihajajoči vikend bo med prometno najbolj obremenjenimi v letu.

LJUBLJANA – Zaradi začetka počitnic v nemških deželah Baden-Württemberg in na Bavarskem v prihajajočem vikendu pričakujemo povečan promet od Avstrije proti mejam s Hrvaško, je sporočil prometnoinformacijski center.

Zastoje je pričakovati že ob vstopu v Slovenijo na Karavankah ter na cestah od Šentilja proti mejnemu prehodu Gruškovje. 

Italijani imajo »kolektivca«

Povečan promet pa lahko že ta vikend pričakujemo tudi iz smeri Italije proti Hrvaški, saj se 4. avgusta začno italijanske kolektivne počitnice »ferragosto«, ki bodo trajale tri tedne. Celoten avgust bo zato na slovenskih cestah več italijanskih vozil na poti proti Hrvaški ali Madžarski. V drugi polovici avgusta bo povečan promet tudi v obratno smer.

Promet bo vse vikende do konca poletja močno povečan, zato bodo ob izrednih dogodkih nastajali daljši zastoji.

Kje bo ta vikend najhuje?

Zastoji bodo ta vikend in tudi v avgustu nastajali na najbolj obremenjenih cestah: Koper–Šmarje–Dragonja v obe smeri, Kozina–Starod ter prek Postojne proti Jelšanam. Seveda bo gneča tudi na avtocesti, zlasti na odsekih Unec–Postojna in Dekani–Koper. Gost promet bo tudi od Ptuja proti Gruškovju in pred predorom Karavanke v obe smeri. In ne pozabite na obmejne kraje. Daljše kolone bodo pred mejnimi prehodi zlasti v Istri (Sečovlje, Dragonja in Sočerga), na Dolenjskem (Metlika in Obrežje) ter na Gruškovju na Štajerskem.

Deli s prijatelji