KROŽI STARO PISMO

Ste prejeli modro kuverto in zanjo še plačali? Nateg!

Objavljeno 06. avgust 2015 11.39 | Posodobljeno 06. avgust 2015 11.40 | Piše: Mo. S.

Za pismo je treba odšteti 9,67 evra, opozarjajo na tržnem inšpektoratu, kjer menijo, da je nekdo dal v obtok staro opozorilo.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Prek družbenih omrežij in elektronske pošte kroži verižno pismo, ki se nanaša na prakso podjetja Karizma plus, d. o. o., iz Trbovelj. To podjetje naj bi po pošti pošiljalo modre kuverte, na kateri piše »Davčni zakoni v Republiki Sloveniji«.

Za pismo je treba plačati 9,67 evra, opozarjajo na tržnem inšpektoratu, kjer menijo, da je nekdo dal v obtok staro opozorilo, ki se nanaša na dogajanje v letu 2009. »Takrat je podjetje resnično imelo tako prakso, vendar jo je po posredovanju in ukrepanju Tržnega inšpektorat RS opustilo. Danes je podjetje Karizma plus, d. o. o., tudi izbrisano iz Poslovnega registra Slovenije, kar pomeni, da uradno ne posluje več,« ugotavljajo na inšpektoratu.

Če ste tako ali podobno pismo prejeli, ga pošljite na njihov naslov, oni pa bodo našli krivca za pošiljanje in seveda ustrezno ukrepali. »Vsekakor pa vse potrošnike, podjetnike in podjetja opozarjamo, naj bodo v takih primerih previdni in z odkupnino ne plačujejo pošte, ki je niso naročili,« še svetujejo.

Deli s prijatelji