NEPLAČEVANJE

Ste opazili? Na LPP zdaj tudi varnostniki

Objavljeno 17. oktober 2015 11.53 | Posodobljeno 17. oktober 2015 11.53 | Piše: STA, T. L.

Kontrolorji na ljubljanskih avtobusih v spremstvu varnostnikov, ker vse več potnikov ne plačuje voznine, pravijo na LPP.

Potniki, ki se ob vstopu v avtobus ne bodo registrirali, lahko dobijo kazen v višini 40 evrov

LJUBLJANA – Na avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) je zadnje čase ob kontrolorju, ki nadzira plačevanje prevoza, opaziti tudi varnostnika. Na LPP pravijo, da so se za ta korak odločili, ker opažajo vse večji porast neplačevanja prevoza z avtobusi, z varnostniki pa so pridobili več možnosti ukrepanja.

Kot so pri LPP pojasnili, je naloga varnostnika ugotavljanje identitete kršitelja, ko kontrolor ugotovi neplačevanje voznine. Na podlagi teh osebnih podatkov pa LPP kot oškodovanec na ljubljanski mestni inšpektorat poda predlog zoper kršitelja. Inšpektorat kršitelju izda globo, predpisano po odloku o organizaciji in načinu izvajanja mestnih linijskih prevozov potnikov.

Da so na avtobusih lahko tudi varnostniki, potnike opozarja nalepka pri vstopnih vratih avtobusa. LPP sicer poziva vse potnike, naj plačujejo voznino, saj da »s tem zagotovijo dolgoročni razvoj mestnega prometa v Ljubljani, nakupe novih avtobusov in modernizacijo javnega prevoza in s tem tudi bolj zdravo okolje v mestu«.

Naj spomnimo: že pred časom je bilo kar nekaj vprašanj, ali imajo kontrolorji LPP pravico, da od uporabnikov Urbane z imenom zahteva osebni dokument. Kako pa je v primerih, kadar varnostniki ob neplačevanju voznine na javnih avtobusih ugotavljajo identiteto kršitelja, bomo poročali v prihodnjih dneh. 

Pa vi, ste že imeli na avtobusu LPP opravka z varnostnikom?

Deli s prijatelji