POZIV

Ste obiskali pediatrijo? Morda ste okuženi z ošpicami

Objavljeno 08. marec 2015 20.06 | Posodobljeno 08. marec 2015 20.06 | Piše: Mo. S.

UKC Ljubljana in NIJZ iščeta osebe, ki so bile v stiku z okuženo osebo, zaposleno na pediatrični kliniki.

Potek bolezni je ponavadi težji pri dojenčkih, odraslih ljudeh in pri osebah z imunsko pomanjkljivostjo; fotografija je simbolična

LJUBLJANA – »Zaradi morebitne izpostavljenosti okužbi z ošpicami Pediatrična klinika Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) pozivata vse, ki so v času od ponedeljka, 2. marca 2015, do vključno srede, 4. marca 2015, obiskali sprejemno pisarno pediatrične klinike v Ljubljani, naj se oglasijo, da se preveri njihova zaščita pred okužbo,« pozivajo na spletni strani NIJZ.

Dodajajo, da se po potrebi lahko izvede tudi cepljenje proti ošpicam, ki bo od jutri naprej potekalo na območnih enotah NIJZ.

Pospešeno iščejo

»Epidemiološka služba NIJZ skupaj s pediatrično kliniko in kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja še naprej intenzivno opravlja epidemiološko preiskavo z namenom, da bi čim prej poiskali morebitne kontakte obolele osebe. Večina morebitnih kontaktov se je do zdaj že javila,« še pravijo pri NIJZ. Tiste, ki jih še niso mogli priklicati, v UKC Ljubljana pozivajo, naj čim prej pokličejo na telefonsko številko 01 522 8443.

Naj spomnimo: za ošpicami je zbolela ena od zaposlenih na pediatrični kliniki, zato so okrepili iskanje vseh staršev, ki so bili s svojimi otroki od ponedeljka do srede na pregledih v sprejemni ambulanti na P 1 pediatrične klinike in so morda bili v stiku z obolelo osebo.

Deli s prijatelji