VRTCI

Stavka v vrtcih v 14 dneh po vložitvi sprememb normativov

Objavljeno 17. december 2012 18.35 | Posodobljeno 17. december 2012 19.09 | Piše: Ma. F., STA

Za stavko so se odločili v 237 vrtcih.

V času stavke bodo otroci imeli možnost brezplačnega varstva, za podobno akcijo so se odločili tudi v enem od največjih zabaviščnih središč v Ljubljani.

LJUBLJANA – Stavka zaposlenih v predšolski vzgoji bo izvedena, če bo vlada v DZ vložila predlog zakona za uravnoteženje javnih financ občin, ki bo vseboval predlagane spremembe normativov in standardov v vrtcih. Stavka bo izvedena najpozneje v 14 dneh potem, ko se bo to zgodilo, je danes sklenila Sindikalna konferenca predšolske vzgoje Sviza.

Za stavko v 237 vrtcih

Po besedah glavnega tajnika Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) Branimirja Štruklja so se v sindikalni konferenci tako odločili na podlagi ankete, ki je bila izvedena med zaposlenimi v predšolski vzgoji v zavodih, v katerih je organiziran Sviz. Teh je 275, pri čemer so se za stavko odločili v 237 vrtcih, v dveh so bili proti, v preostalih vrtcih, v katerih je organiziran Sviz, pa o stavki niso glasovali, je povedal Štrukelj. Med tistimi, ki so glasovali, se je sicer za stavko odločilo dobrih 95 odstotkov vseh zaposlenih, je povedal.

 

 

Deli s prijatelji