NEVARNO ZA OTROKE

Starši, pozor: žoga nevarna za zadušitev, gugalnica za zlome

Objavljeno 18. september 2014 13.23 | Posodobljeno 18. september 2014 13.23 | Piše: A. L.

V enem primeru si je otrok zlomil nogo.

Nogometna žoga, ki je bila na prodaj na otroškem oddelku v trgovinah H&M, je nevarna, opozarjajo na spletni strani H&M. Gre za žogo veliko devet centimetrov, s klasičnim črno-belim vzorcem. 

Zakaj je nevarna? Ker lahko z grizenjem ali trganjem razpade na manjše kose, kar lahko privede do zadušitve. »Bili smo obveščeni o treh primerih, ko je izdelek razpadel na manjše kose. Prijav morebitnih poškodb ni bilo,« so zapisali na strani, kjer stranke naprošajo, da nemudoma prenehajo uporabljati nogometno žogo in jo vrnejo v katero koli prodajalno H&M, kjer jim bodo vrnili celotno kupnino (stala je 3,95 evra) za ta izdelek.

Trgajo se trakovi!

Če imate doma otroško gugalnico GUNGGUNG podjetja Ikea, jo takoj prenehajte uporabljati. Vrnite jo v eno izmed Ikejinih trgovin, kupnino pa vam bodo povrnili. Kot sporočajo iz Ikee, se pri gugalnici iz zaponk, s katerimi se nastavlja dolžina trakov, lahko iztaknejo trakovi, otrok pa pri tem pade. Doslej so poročali tudi o štirih primerih, ko so se trakovi pretrgali, v enem primeru je prišlo do poškodbe otroka (zlom noge).

Gugalnico so v trgovinah Ikea v Avstriji prodajali od februarja letos, v italijanskih trgovinah Ikea pa od marca letos, skupaj so je vseh prodali 22.907 kosov, od tega 1018 v Avstriji, za Italijo pa podatka o količini niso sporočili. Na deklaraciji je zapisana priporočena starost otroka (3–7 let), znak Ikea, 8-števčna oznaka izdelka, 5-števčna oznaka dobavitelja, 4-števčna oznaka datuma izdelave (YYMM) in napis Made in Vietnam.

Deli s prijatelji