FRENDI.SI

Starši, pedofili grozijo vašim otrokom

Objavljeno 15. oktober 2012 13.26 | Posodobljeno 15. oktober 2012 13.26 | Piše: A. L.

Po opravljeni raziskavi ugotavljajo, da je le 20 odstotkov starejših zavrnilo pogovor s starimi, manj kot 15 let.

Nemec je hčer zlorabljal 34 let (fotografija je simbolična)

LJUBLJANA – Klepetalnica frendi.si je še en naslednik klepetalnice chat386.si, ki je prepolna pedofilov, po opravljeni raziskavi poroča Web-center.si. Za dva meseca so se prelevili v virtualne dečke in deklice, stare od 11 do 14 let, ter ugotavljali odziv sodelujočih v klepetalnicah.

Veste, kaj delajo vaši otroci?

Na klepetalnici frendi.si so se prijavljali z različnimi uporabniškimi imeni, kjer je številka predstavljala starost. Približno 20 odstotkov ljudi je ob informaciji, da gre za najstnika oziroma najstnico zavrnilo pogovor, preostali so pogovor kljub letom nadaljevali. Med pogovorom so od mladostnika oziroma mladostnice želeli fotografije, videoklic, srečanje v živo in tudi osebne podatke.

Telefon zvonil v prazno

Kot smo že poročali, je klepetalnica gostovala na strežniku Institut Jožef Stefan (IJS), pozneje pa je bila prenesena na drug strežnik. Web-center.si ugotavlja, da je Primož Cigoj med lastniki podjetja RSTeam (frendi.si je njihov produkt) in hkrati uslužbenec na IJS. Pri tem se vprašujejo, ali je šlo za zlorabo.

Cigoja smo skušali poklicati za komentar, a so v pisarni na IJS za spletne Slovenske novice povedali, da ga trenutno ni in da ne vedo, ali bo danes dosegljiv. Skušali smo ga priklicati tudi na mobilno telefonsko številko, vendar je zvonilo v prazno.

OBVESTILO UREDNIŠTVA: odgovor Primoža Cigoja si lahko preberete tukaj

image

Deli s prijatelji