BORCI

Stanovnik in Janković s svojo proslavo

Objavljeno 28. marec 2012 20.00 | Posodobljeno 28. marec 2012 20.14 | Piše: M. U., STA

Kljub varčevanju vseslovenska proslava ob dnevu upora bo.

Je res kriv Stanovnikov govor v Dražgošah?

LJUBLJANA – Poročali smo že, da je borčevska organizacija pozvala k organizaciji vseslovenske proslave ob dnevu upora proti okupatorju, potem ko se je vlada v duhu stiskanja pasu odpovedala državni proslavi. In zdaj bo proslavo ob dnevu upora organizirala borčevska organizacija kar sama.

3000 evrov za programske stroške

Programski stroški proslave bodo znašali okoli 3000 evrov in jih bo plačala Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije pod vodstvom Janeza Stanovnika. Poleg tega pa so predvideni še stroški postavitve odra, ozvočenja in redarske ter reševalne službe, za kar bodo v zvezi pridobili najboljše ponudbe. V borčevski organizaciji upajo tudi, da jim bo na pomoč priskočila Mestna občina Ljubljana.

Bo »mesto heroj« primaknilo kakšen evro za proslavo?

Zveza združenj borcev za vrednote NOB je na ljubljansko občino že poslala predlog za pomoč pri organizaciji proslave. Sestanek na občini o pomoči pri logistiki bo prihodnjo sredo, ko se bodo dogovorili glede dovoljenja, odra, redarstva in zdravniške službe. Na pomoč mesta borci računajo tudi zato, ker je Ljubljana razglašena za »mesto heroj«.

Deli s prijatelji