HEKTOLITER NA DAN

Stanka napisala, Janez zadel

Objavljeno 08. avgust 2017 09.41 | Posodobljeno 08. avgust 2017 09.42 | Piše: Staš Ivanc

Hektoliter je osrečil tudi zakonca Sadar, naročnika Slovenskih novic iz Dolenjske.

Stanka in Janez Sadar iz Šentvida pri Stični z Daninim hektolitrom. Foto: Dejan Javornik

ŠENTVID PRI STIČNI – Hektoliter Daninih brezalkoholnih pijač je tik pred koncem naše akcije odšel na Dolenjsko, natančneje v Šentvid pri Stični, kjer sta se ga še kako razveselila dolgoletna naročnika Slovenskih novic Stanka in Janez Sadar. Kupončka je v svojem in moževem imenu izpolnila gospa Stanka, srečni listek pa je bil Janezov.

Ker nimata vnukov, bosta nekaj pijače razdelila okoliškim otrokom, gospa Stanka pa je že napovedala, da bo vodo spila ona. »Leta 1950 sem hodil v prvi razred in se še vedno spomnim prve čitanke. Na prvi strani je bil narisan pobček, ki je z rokami zajemal vodo iz studenca, zraven pa je pisalo: 'Najbolj zdrava pijača je voda. Kadar si vroč, ne pij vode.' Tega ne bom nikoli pozabil. Vmes smo pili marsikaj, zdaj pa spet pravijo, da je voda najbolj zdrava,« je povedal gospod Janez. »Pravim, da je vse zdravo, če je človek zdrav. Tudi štamprl hruškovca zjutraj ne škodi, še sploh če je domač,« je dodal.

Sadarjeva, ki sta že 20 oziroma 25 let v pokoju, sta še vedno v pogonu. Gojita pasemske zajce, s katerimi sta osvojila že kup pokalov, imata tudi nekaj kokoši in lepo urejen vrt, na katerem si pridelata vso zelenjavo, ki jo potrebujeta. Samo buč pa letos zaradi suše ne bo prav veliko. Za razstave imata 16 zajcev, druge pa za v lonec. »Imam putiko in ne smem drugega kot zajčje meso,« je razložil gospod Janez. »Kuhava zajčje juhe, obare in rižote. Imam povišan sladkor – pri 69 sem dobila tabletke. In zdravnik mi pravi, da sem njegova edina pacientka, ki ji ni treba reči, da mora shujšati. Zahvaliti pa da se moram možu, ki pojé toliko zelenjave,« je pojasnila Stanka. 



 

Deli s prijatelji