HEKTOLITER NA DAN

Stanka izrezala, Marjeta zadela

Objavljeno 18. julij 2017 17.45 | Posodobljeno 18. julij 2017 17.45 | Piše: Tanja Jakše Gazvoda

Hektoliter Daninih pijač ostal na Dolenjskem pri Lenartovih.

Nagrado bodo spili na pikniku.

NOVO MESTO – Res presenečena je bila Marjeta Lenart s Petelinjeka, ko smo ji povedali, da je bila izžrebana v naši nagradni igri Hektoliter pijače na dan. »Tašča vsak dan pridno izreže kuponček, jaz pa ga izpolnim in pošljem,« je zadovoljno dejala Marjeta, ki je pijačo skupaj z možem Radom prevzela tik pred odhodom na morje. »Greva le za en dan, na slovensko obalo,« jo dopolni Rado in se pošali, da gresta najraje v hribe na morje, letos bo to na Cerkljanskem, oba sta namreč tako kot njuna otroka, hčerka Špela, ki študira novinarstvo, in sin Jaka, ki ga na fakulteti za šport čaka le še magistrska naloga, športnega duha, Rado rekreativno igra košarko, Marjeta pa rada hodi in skupaj odkrivata lepote naše majhne domovine.

»Koliko lepih krajev imamo! Kar premalo jih poznamo in cenimo. Ko sva bila na izletu v Sveti Ani v Slovenskih goricah, sva bila presenečena, kaj vse znajo pokazati in ponuditi turistu,« je bila navdušena Marjeta. Pot tja sta si Lenartova prislužila kot krvodajalca, ona je kri dala že 33-krat, on kar 88-krat. Marjeta je zaposlena v novomeškem VDC, Rado v TPV, po službi pa ju čaka delo doma, imata njivo, lepo urejeno okolico doma pa zajčka, ki ga je Rado dobil za abrahama.

In tudi za prebiranje Novic se vedno najde čas. Nanje je sicer naročena Radova mama Stanka Lenart, ki jih najraje prebere še čisto sveže, torej takoj, ko jih raznašalec odloži v poštni nabiralnik. Ko se Rado vrača iz službe, se vedno ustavi pri mami in nikoli ne pozabi vzeti Novic. »Vedno prebereva črno kroniko pa zapise iz domačih krajev, mož nikoli ne izpusti športa, med prilogami pa imam najraje Ono. Ja, tašča pa pridno zbira recepte, ki so objavljeni v Slovenskih novicah, in večkrat tudi kaj pripravi po njih,« našteva Marjeta, ki prizna, da je njihovo družino v nagradnih igrah že večkrat obiskala sreča. Stanka je v prvi terni Slovenskih novic zadela pralni stroj, lani pa je sin pri najboljšem sosedu zadel prav tako pralni stroj. »Leta 1998 smo prek Milke en teden dopustovali v Flachauu. Med 31.000 kuvertami sem bila izžrebana prav jaz,« doda Marjeta. In kaj bodo s pijačo? Nekaj je bo zagotovo dobila mama Stanka, sicer pa Lenartova napovedujeta piknik, kar tako, brez razloga, pravzaprav je največji razlog to, da sta zadela nagrado, ki jo vsak dan podarjajo Slovenske novice in seveda Dana.

Deli s prijatelji