TRANSVERZALA PONOSA

Štajerski Triglav je privabil 412 zvestih

Objavljeno 21. maj 2014 14.40 | Posodobljeno 21. maj 2014 16.52 | Piše: M. M.

Četrta postaja na Zlatorogovi transverzali ponosa je bila na Boču.

V nedeljo je pestra Zlatorogova karavana obiskala Boč. Niti kislo vreme ni zaustavilo najbolj vnetih planincev, ki so zagrizli v kolena ter se povzpeli na 978 metrov visoki štajerski Triglav.

Jutro ni bilo najobetavnejše, saj je bilo za ta letni čas hladno. Z neba je pršilo, kapljice so bile zaradi vetra prav neprijetno ostre, a nas je gnalo naprej. Vedeli smo namreč, da bo prostran prireditveni prostor kljub vremenski sivini kmalu zasijal v drugi energiji. In res je bilo tako. Kmalu po 9. uri so pod vrh Boča, kjer na 658 metrih stoji planinski dom, prisopihali prvi planinci. Z njimi je kot vedno vse postalo lepše in igre so se začele!

Nedeljski dogodek smo organizirali v sodelovanju s Planinskim društvom Poljčane, ki ga vodita Janko Kovačič kot predsednik in Dragica Onič kot podpredsednica. Pod budnim očesom vodje redarjev Janeza Novaka je vse potekalo, kot smo si zastavili. Ozračje so kaj kmalu ogreli sončni žarki, ki so ves dan sramežljivo kukali med muhastimi oblaki. K dvigu razpoloženja so prispevali tudi glasbeniki skupine Ekspres in skoraj ni bilo planinca, ki ne bi vsaj malo pomigal z boki ali zacepetal v ritmu veselih viž. Za zadovoljne trebuščke je poskrbel oskrbnik planinskega doma in poklicni kuhar Bojan Kamenšek.

Pod vrhom Boča se je zbralo 412 planincev. Glede na izjemne številke pohodnikov, s katerimi so nas razvadili drugi hribi, moramo priznati, da smo bili nekoliko razočarani. A verjamemo, da so nižji udeležbi botrovali tudi nedelja, deževna vremenska napoved in navsezadnje birmanja v okoliških krajih.

Predvsem pa verjamemo, da bo prihodnja sobota končno spet topla in sončna ter da naši dogodki znova zasijejo v vsej veličini. Na Kopitniku bo še posebno olimpijsko in veselo. Obiskal nas bo namreč naš letošnji olimpijec Rok Marguč. Se upaš z njim pomeriti v eni od nagradnih animacijskih iger? Dobrodošel.

Deli s prijatelji