NA KOŽO

Srebrni premik v glavah

Objavljeno 20. oktober 2015 00.35 | Posodobljeno 20. oktober 2015 00.36 | Piše: Rok Tamše

Pomembno je, da bi odbojkarska srenja znala jezditi na valu priljubljenosti.

Letošnjega aprila sva si malce dopisovala s predsednikom Odbojkarskega kluba Calcit Volleyball in nekdanjim selektorjem moške odbojkarske reprezentance Gregorjem Hribarjem. Potožil je nad dejstvom, da lahko v Slovenskih novicah le malo kaj najde o odbojki, o vseh drugih športih pa precej več. Deloma sem se strinjal s prvim delom kritike (danes se absolutno ne bi več), z drugim pač ne. Zaradi prostorskih, kadrovskih in tehnoloških omejitev, ki pa jih po svoje poskušamo izkoristiti kot prednost pri ustvarjanju drugačnega, najbolj branega časnika pri nas, sem mu pojasnil našo strategijo na športnih straneh. Ker je mož širokih obzorij, je razumel pojasnila, a po drugi strani vztrajal, da bi morali o odbojki pisati neprimerno več, tudi o njegovih šampionkah iz Kamnika, ki bodo letos igrale tudi v ligi prvakinj. Ravno zato se je ekipa preselila v Ljubljano in bo domače tekme igrala v ustreznejši dvorani v Tivoliju. Mimogrede: postavne igralke Calcita so že pogosto opažene na ljubljanskih ulicah.

Opazili smo, da je v obdobju te izmenjave mnenj precej bolje začela delovati piar služba pri Odbojkarski zvezi Slovenije. Kar naenkrat smo na naš naslov začeli dobivati bogatejše agencijske informacije o posamičnih prestopih najvidnejših odbojkaric in odbojkarjev ter delovanju glavnih klubov. S približevanjem sanjskega evropskega prvenstva za Slovenijo je bila promocija moške reprezentance na zelo zavidljivi ravni. Hočem povedati, da so odbojkarji sami precej več storili za večjo in pogostejšo prisotnost svojega športa v medijih. Češnjo na torti pa je tako in tako predstavljal prihod selektorja Andree Gianija. Ko imaš na kupu zvezdnike in dober rezultat, drugega vabila ne potrebuješ. Pri odbojkarjih se je to letos izšlo naravnost fantastično. Ker so premaknili lastne športne meje, lahko sledi tudi premik v glavah.

Pomembno je, da bi odbojkarska srenja znala jezditi na zdajšnjem valu priljubljenosti. Spomnimo se, da je pred EP v Ljubljani gostovala svetovna velesila Brazilija in v Stožice privabila 5000 gledalcev. Zdaj bi za dvoboj srebrnih slovenskih legionarjev in Brazilcev v hipu razprodali dvorano. Takšno klimo je treba v čim večji meri ohraniti in pridno izkoristiti v luči množičnosti in boljših razmer za delo. Tu je že prvi primer.

Deli s prijatelji