URADNO

Spričevalo Urškine sestrične je bilo ponarejeno

Objavljeno 17. januar 2013 21.56 | Posodobljeno 17. januar 2013 21.57 | Piše: S. U., STA

Na tožilstvu so potrdili, da je bilo spričevalo poslanke SDS Koren Gombočeve ponarejeno.

Alenka Koren Gomboc.

LJUBLJANA – Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu je potrdilo, da je leta 2007 obravnavalo zdajšnjo poslanko SDS Alenko Koren Gomboc, poroča Pop TV. Tedanjemu delodajalcu, banki SKB, je predložila ponarejeno spričevalo, kar je javno ves čas zanikala. Kazni se je izognila z nakazilom v korist javnega zavoda, tožilstvo pa je postopek zaključilo, poroča Pop TV.

Na tožilstvu v Slovenj Gradcu so za Pop TV uradno potrdili informacije, da so zoper poslanko SDS pravnomočno zaključili kazenski postopek zaradi ponarejanja listin. Vzrok za kazenski postopek je bila predložitev ponarejenega spričevala v banki SKB.

Na tožilstvu so za televizijo povedali, da je bil v tej zadevi izveden odložen kazenski pregon. Pri kaznivem dejanju premoženjska škoda ni bila ugotovljena, Koren Gombočevi pa so zato naložili, da nakaže 1000 evrov v korist oddelka za interno medicino splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Poslanka je denar nakazala, zato je bil v skladu z zakonskimi določili izdan sklep, da se kazenska ovadba zavrže.

V SDS še niso obveščeni

Ni vedela, da je bila listina ponarejena oziroma da je bilo z njo kaj narobe.

Iz stranke SDS so sporočili, da o ponarejenem spričevalu in pravnomočno končanih kazenskih zadevah Koren Gombočeve niso bili obveščeni, je še poročala televizija. Koren Gombočeva je povedala, da tudi sama do ugotovitev tožilstva ni vedela, da ni opravljala šolanja, za katero je delodajalcu prinesla listino.

Na vprašanje o tem, ali bi zaradi ugotovitev morala po svojem mnenju odstopiti, je odgovorila, da ni vedela, da je bila listina ponarejena oziroma da je bilo z njo kaj narobe. »Zato tudi ne vem, zakaj bi bilo zdaj kaj narobe,« je povedala za televizijo.

Pop TV je poročal še, da zoper poslanko na tožilstvu vodijo še en predkazenski postopek. Ali gre v tem primeru za novo ponarejanje listin – sporno spreminjanje kreditov –, pa zaradi tajnosti postopka niso ne zanikali in ne potrdili.
 

Deli s prijatelji