DVOJEZIČNOST

Spremembe v policiji za dvojezične policiste

Objavljeno 02. avgust 2012 20.27 | Posodobljeno 02. avgust 2012 20.29 | Piše: S. J., STA

Spremembe bodo začele veljati konec avgusta.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Vlada je danes dala soglasje k spremembam sistemizacije nekaterih delovnih mest v policiji. Spremembe naj bi začele veljati konec avgusta in so vezane na delovna mesta z dodatkom za dvojezičnost. Pripravljene pa so na podlagi sporazuma med vlado in obema policijskima sindikatoma, je zapisano v gradivih po seji vlade.

Število delovnih mest se ne povečuje

Spremembe in dopolnitve akta o notranji organizaciji, sistemizaciji, delovnih mestih in nazivih v policiji pomenijo večjo spremembo sistemizacije. Z njimi pa se skupno število sistemiziranih delovnih mest v policiji ne povečuje.

Spremembe sistemizacije so vezane na delovna mesta z dodatkom za dvojezičnost za policiste, ki dejansko izpolnjujejo pogoj znanja jezika italijanske ali madžarske narodne skupnosti in delajo na območjih, kjer se zahteva znanje tega jezika.

Na soboški policijski upravi je trenutno 16 delovnih mest s 3-odstotnim dodatkom za dvojezičnost, po novem pa jih bo 20. Število vseh delovnih mest s 6-odstotnim dodatkom za dvojezičnost pa se bo s trenutnih 18 povečalo na 32.

Na policijski upravi Koper je vseh delovnih mest s 3-odstotnim dodatkom za dvojezičnost trenutno 230, po novem jih bo 166. Število vseh delovnih mest s 6-odstotnim dodatkom za dvojezičnost pa bo po novem 169, medtem ko jih je trenutno 24, so še sporočili po seji vlade.

Deli s prijatelji