NA KOŽO

Športni baby boom

Objavljeno 02. junij 2015 00.35 | Posodobljeno 02. junij 2015 00.36 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

Materinstvo zasenči vsako kolajno, pokal, rekord.

Rok Tamše. Foto: S.N.

To je veselja na slovenski športni sceni in med navijači junakov tekmovalnih aren! Sodobni gladiatorji so nas v zadnjem času zasuli s prijetnimi novicami o njihovem naraščaju. Naš najboljši hokejist vseh časov Anže Kopitar je sredi marca z ženo Ines dobrodošlico v življenju izrekel Neži. Kljub novim obveznostim se je Kopistar aprila priključil reprezentanci, s katero si v prvi polovici maja ni zagotovil obstanka v elitni diviziji svetovnega prvenstva. Je sveže očetovstvo vplivalo na njegove predstave na Češkem? To niti ni tako pomembno vprašanje, glede na to, da praktično vse moštvo ni bilo na želeni ravni. In ker je hokej kolektivni šport, bi težko verjeli, da bi 27-letni Hrušičan briljantni igri navkljub Sloveniji lahko zagotovil obstanek.

Včeraj je slovensko javnost prijetno presenetila 31-letna smučarska tekačica Katja Višnar, ki bo zibala s svojim norveškim izbrancem in kolegom po športu, Olo Vignom Hattestadom. Zanimivo je, da je zatrdila, da njen cilj ostaja tekmovati na olimpijskih igrah leta 2018 v Pjongčangu. Verjetno ste mnogi zastrigli z ušesi, češ, kaj pa veš, kaj se bo dogajalo čez leto ali dve. Toda z vrhunskimi športnicami, ki od rosnih let živijo po natančno začrtanih programih, v tekmovalnih ciklusih, se pospešeno spravljajo k sebi po različnih poškodbah ali boleznih, je vse drugače kot z običajnimi smrtniki. Njihova telesa delujejo drugače, materinstvo pa tako in tako zasenči vsako kolajno, pokal in rekord, je zmaga brez primere. Kar vprašajte športne matere!

Najbolj svež in zagotovo najpopularnejši dokaz za to je naša smučarska kraljica Tina Maze, ki je prejšnji mesec sporočila, da prekinja svojo tekmovalno pot vsaj za eno leto. Toda 32-letna Črnjanka kljub temu dosledno trenira, resda na nižjih obratih, saj pod vodstvom svojega spremljevalca in kondicijskega trenerja Andree Massija noče organizmu pripraviti nepotrebnega šoka. Vesoljna Slovenija se je jela spraševati, ali je Tina že v veselem pričakovanju. Sama se je zelo dobro pripravila na ta namigovanja, tako da v smehu odgovarja, kje da se dojenčki naročijo, in da se res nikjer ne more znebiti štorklje, katere naslova da še ne pozna. In tako smo pravzaprav vsi skupaj v pričakovanju še ene vesele novice. 

Deli s prijatelji