DESUS

Spopad za stolčke: Jasnič ne bo odšel brez boja

Objavljeno 20. junij 2012 09.39 | Posodobljeno 20. junij 2012 09.39 | Piše: T. L., STA

Niko Abrahamsberg, ki naj bi zamenjal Jasniča, nima posebnih ambicij, da bi zasedel to mesto.

Predsednik stranke Karl Erjavec

LJUBLJANA – Na seji se bo danes sestal svet stranke DeSUS, ki bo odločil o zamenjavi na mestu generalnega sekretarja stranke. Predsednik stranke Karl Erjavec bo predlagal, naj dosedanjega sekretarja Ljuba Jasniča zamenja Niko Abrahamsberg. Pri tem se utegne zaplesti, saj naj Jasnič funkcije ne bi želel zapustiti.

Da bo predlagal zamenjavo na mestu generalnega sekretarja stranke, je Erjavec povedal po seji izvršnega odbora DeSUS v začetku junija. Z zamenjavo naj bi sicer zagotovili, da bi delo v stranki na organizacijski ravni potekalo nemoteno, potem ko je Jasnič postal sekretar v kabinetu predsednika vlade in ne bi mogel opravljati obeh funkcij hkrati.

Razkol v stranki?

Na današnji seji seja utegne priti do zapletov, saj je Jasnič napovedal, da funkcije ne namerava zapustiti »brez boja«. Poleg tega pa naj bi imel podporo nekaterih lokalnih odborov, zato bi lahko nastal razkol v stranki.

Abrahamsberg bi vskočil, posebnih ambicij pa nima

Abrahamsberg pa je bil, kot je dejal, prepričan, da sta Erjavec in Jasnič usklajena o njegovi zamenjavi, sam pa bi »vskočil«, čeprav nima posebnih ambicij, da bi zasedel to mesto. Zato se bo glede na položaj na seji sveta še odločil, ali bo pristal na to, da ga Erjavec predlaga na to funkcijo.
 

Deli s prijatelji