KOTALEČA STAVKA

Splošna opozorilna stavka v energetiki bo 28. avgusta

Objavljeno 17. julij 2014 15.08 | Posodobljeno 17. julij 2014 15.08 | Piše: STA, A. L.

Stavkovna zahteva je odločno ukrepanje vseh odgovornih za reševanje problemov v dejavnosti energetike, je povedal sindikalist.

Branko Sevčnikar.

LJUBLJANA – Splošna opozorilna stavka v energetiki bo 28. avgusta, je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik Sindikata delavcev dejavnosti energetike Slovenije Branko Sevčnikar. Do takrat so v sindikatu dali čas dialogu. Stavka bo sicer potekala v obliki t. i. kotaleče se stavke, kar pomeni, da ne bo potekala hkrati v vseh energetskih družbah.

Niso zadovoljni

Stavkovna zahteva je odločno ukrepanje vseh odgovornih za reševanje problemov v dejavnosti energetike, je povedal Sevčnikar. Predsedstvo sindikata se je za zaostritev oblike sindikalnega boja odločilo na seji v ponedeljek, z objavo podrobnosti pa so počakali do danes. Že prejšnji teden so na odhajajočo vlado, infrastrukturno ministrstvo in Slovenski državni holding (SDH) naslovili zahteve po odločnem ukrepanju, tem organom pa so dali teden dni časa za njihovo izpolnitev. V nasprotnem primeru so napovedali priprave na stavko. Po ponedeljkovih Sevčnikarjevih pojasnilih so na nekaj zahtev, ki so jih podali, dobili odgovore, na nekaj ne. »Nismo zadovoljni,« je dejal.

Enostranske odločitve

Sindikat skrbijo razmere v HSE in načini reševanja razmer v skupini HSE. Ravno tako predsedstvo sindikata opozarja na neodzivnost pri razreševanju nastalih težav v sektorju, nejasno usodo zaposlenih v energetskih družbah, neurejene odnose v delu slovenskega energetskega sistema, enostranske odločitve, s katerimi se povzročajo dodatne težave, in neupoštevanje socialnega dialoga.

Deli s prijatelji