NAPOVED

Spet bo snežilo

Objavljeno 02. januar 2015 14.18 | Posodobljeno 02. januar 2015 14.18 | Piše: T. L.

Jutranje temperature bodo še vztrajale pod lediščem, čeprav bo malce topleje, kot je bilo zadnje dni.

Konec tedna bo zapadlo nekaj snega.

LJUBLJANA – Po temperaturah, ki so v jutranjih urah segale prek minus deset stopinj Celzija, se zdaj obeta vremensko mirnejše obdobje. Jutranje temperature bodo še vztrajale pod lediščem, čeprav bo malce topleje, kot je bilo zadnje dni.

In kaj se nam obeta ta konec tedna? Dežurni vremenoslovec Arsa Uroš Strajnar pravi, da se danes dopoldne po nižinah še zadržuje megla, drugod pa je vreme jasno. Popoldne bo posijalo sonce, dnevne temperature pa se bodo gibale od 2 do 8 stopinj Celzija, v delih države, kjer prevladuje megla, pa bodo ostale pri ničli.

Preberite več o vremenuimage.

Naletaval bo sneg

Proti večeru se bo od severa hitro pooblačilo in v prvem delu noči lahko rahlo dežuje. »To bodo kratkotrajne padavine in v drugem delu noči se bo že razjasnilo,« napoveduje Strajnar. Tako bo v soboto dopoldne že delno jasno z nizko oblačnostjo po nižinah, popoldne pa bo spet več oblačnosti. Temperature se bodo gibale od –9 do –2, ob morju okoli 0, podnevi pa od 1 do 5 stopinj Celzija, na Primorskem pa bodo termometri pokazali do 9 stopinj Celzija.

Nedelja in ponedeljek bosta sončna, ampak vetrovna, pihal bo severni in severozahodni veter. Temperature – jutranje in dnevne – bodo nekoliko višje. V noči z nedelje na ponedeljek pa bo znova naletaval sneg. Ampak brez panike, menda naj bi ga bilo le za vzorec.

Deli s prijatelji