RAZKRITO

Sova prisluškovala Britancem in Nemcem?

Objavljeno 15. maj 2015 22.30 | Posodobljeno 15. maj 2015 22.30 | Piše: P. Pa.

Finančni sklad in Deutsche Telekom sta se tajno dogovarjala, Sova pa naj bi tem pogovorom prisluškovala.

Telekom ne želi plačati, ampak išče pravico na sodišču (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Slovenska obveščevalno-varnostna agencija Sova je med postopkom prodaje Telekoma Slovenije prisluškovala telefonskim pogovorom med britanskim finančnim skladom Civen in Deutsche Telekomom, poroča Pozareport.si. Kot piše, je to potrdil celo eden izmed najvidnejših predstavnikov koalicije.

Če bo prišlo do ustavitve prodaje Telekoma, to naj ne bi bilo po »zaslugi« razrešenega ministra Janka Vebra, ampak Sove. Cerarjeva vlada naj bi pridobila informacije, da sta se Civen in Deutsche Telekom tajno dogovarjala o usklajenem nastopu pri prodaji ter nakupu Telekoma Slovenije. Finančni sklad naj bi Telekom kupoval za Nemce, umik Nemcev iz prodaje pa naj bi bil namenjen znižanju cene delnic. Kot poroča portal, naj bi britanski sklad kupil Telekom, ga »poslovno očistil« in ga nato prodal Deutsche Telekomu. Vlada naj bi vse te informacije dobila od Sove in zato prek »svojih« kanalov novico objavila v medijih.

Tajno dogovarjanje sta potrdila tudi državni sekretar za privatizacijo Metod Dragonja in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Deli s prijatelji