»THE ŠHOU«

ŠOU: nova študentska zabava za 58 tisočakov

Objavljeno 24. januar 2013 21.31 | Posodobljeno 24. januar 2013 21.31 | Piše: S. U.

V ljubljanski študentski organizaciji so prepričani, da je malo kakovostnih zabavnih vsebin namenjenih študentom.

Danes bodo študentski poslanci razpravljali o 4,5 milijona evrov težkem proračunu za tekoče leto. Kot poudarjajo v Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (ŠOU), ne gre za načrt, za katerim predsedstvo dokončno stoji, ampak zgolj za osnutek za začetek razprave med študentskimi poslanci.

Študentska zabava z umetniki svetovnega kova?

Med proračunskimi odhodki pa najbolj izstopa nov projekt imenovan The ŠhOU. Gre za še eno izmed masovnih študentskih zabav. V ljubljanski študentski organizaciji so namreč prepričani, da je malo kakovostnih zabavnih vsebin namenjenih študentom, zato želijo študentom ponuditi zabavo ob začetku študijskega leta, ki jim bo dala zagon za naprej. Zabava bo komercialna, predvidevajo, predvsem pa bodo z njo izboljšali ugled študentske organizacije. Nastopali bi umetniki svetovnega kova, še poroča spletni portal Dnevnik.si.

Zabavo bo komercialna, predvidevajo, predvsem pa bodo z njo izboljšali ugled študentske organizacije.

V proračunu so zanjo predvideli 58.000 evrov – približno toliko, kot so namenili celotnemu sektorju sociale in zdravstva ter vsem projektom na tem področju. Študentskim zabavam je sicer namenjenih več kot 100.000 evrov.

Študentje pojasnjujejo

»Predlog finančnega načrta predsedstva ŠOU v Ljubljani sicer, preračunano v odstotkih, med drugim za sofinanciranje študentskih zabav (Bruc, The ShOU, Majske igre, Škisova tržnica) v letu 2013 namenja 2,4 odstotka načrtovanih proračunskih sredstev, za projekte na področju sociale in zdravstva (brez dela resorja za socialo in zdravstvo) 14,4 odstotka načrtovanih proračunskih sredstev (Fundacija Študentski tolar, sofinanciranje dejavnosti Društva študentov invalidov, Kluba študentskih družin Slovenije, Legebitre, financiranje Zavoda Študentska svetovalnica in Študentske hiše SRCe, financiranje Zavoda Socialni inkubator, projekt Študentska menza), za razvoj in financiranje alternativnih medijev v letu 2013 (Radio Študent, Tribuna, ŠOUVIZIJA) pa predsedstvo predlaga 7,5 odstotka proračunskih sredstev,« pa pojasnjujejo na uradni strani študentske organizacije v Ljubljani.

Deli s prijatelji