KMALU SPREMEMBE

Sonce in toploto bodo pregnale plohe in ohladitev

Objavljeno 06. julij 2014 11.16 | Posodobljeno 06. julij 2014 11.29 | Piše: K. K.

V torek bodo plohe in nevihte zajele večji del Slovenije, napoveduje agencija za okolje.

Od torka bomo spet potrebovali dežnike in dežno opremo.

LJUBLJANA – Toplo in sončno poletno vreme bodo po napovedi agencije za okolje kmalu pregnale plohe in ohladitev. Možnost neviht sicer napovedujejo že za danes, večji del Slovenije pa naj bi zajele v torek.

Jutri jugozahodnik

Agencija za okolje napoveduje, da bo danes pretežno jasno. Popoldne bodo mogoče posamezne nevihte. Tudi jutri bo precej jasno, ponekod bo popoldne zapihal jugozahodnik. Popoldanske vročinske nevihte bodo malo verjetne. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne danes od 27 do 31 stopinj Celzija, jutri pa ponekod še za kakšno stopinjo več.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo prevladovalo jasno vreme. Predvsem v hribovitem svetu lahko popoldne nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta.

Ohladitev od torka

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, le nad severovzhodnim Atlantikom in britanskim otočjem je ciklon z vremensko fronto, ki se počasi pomika nad zahodno Evropo. Nad našimi kraji se ob šibkih vetrovih zadržuje dokaj topel in suh zrak.

Obeti za naprej pa so drugačni. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Plohe in nevihte bodo čez dan zajele večji del Slovenije, pogostejše bodo v zahodni polovici. Spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, deloma plohami, se bo nadaljevalo tudi v sredo. Ohladilo se bo.

Deli s prijatelji