NASKOK NA PARLAMENT

Šoltes gre na evropske volitve

Objavljeno 05. april 2014 14.31 | Posodobljeno 05. april 2014 16.11 | Piše: K. K.

V ponedeljek začnejo zbirati podpise državljanov.

Naš glavni cilj ostajajo državnozborske volitve, pravi Šoltes.

LJUBLJANA – Iz društva Verjamem so danes sporočili, da odhaja predsednik Igor Šoltes z Listo dr. Igorja Šoltesa na letošnje volitve v Evropski parlament. V društvu, ki ga vodi nesojeni minister za zdravje v vladi Alenke Bratušek in bivši predsednik računskega sodišča, so zapisali, da so odločitev sprejeli po tehtnem razmisleku, na volitvah pa želijo sodelovati s podporo 3000 podpisov državljanov, ki jih bodo na upravnih enotah po Sloveniji začeli zbirati v ponedeljek, 7. aprila.

Cilj: državni zbor

»Volitve v Evropski parlament niso nepomembne, kot jih mnogi slikajo, saj mnoge odločitve v Bruslju neposredno vplivajo na življenja državljank in državljanov Slovenije. Preprosto bi lahko rekli, da potrebujemo več Slovenije v EU. Prepričani

Konkurenca na levici

Odzivov na Šoltesovo kandidaturo na levici še ni. Ko je kandidiral za zdravstvenega ministra, so imeli največ pomislekov v stranki SD, katere predsednik Igor Lukšič je takrat Šoltesovo možnost kandidature označil za neokusno. Različno (ne)podporo koalicijskih partnerjev Šoltesu je povzročila njegova namera o ustanovitvi stranke.

Na levici nameravajo s svojimi listami sicer nastopiti še Pozitivna Slovenija, SD, Združena levica, Desus z Ivom Vajglom in Jelko Kacin, ki že zbira podpise.

smo, da je mogoče s pravo izbiro, tudi v Evropi, doseči doseči mnogo več. Slovenija mora tudi na tej ravni začeti uresničevati vizijo, da postane blagovna znamka kakovosti življenja državljank in državljanov. Ne moremo več ostati zgolj izvrševalci bruseljskih politik, temveč jih moramo soustvarjati ter biti vidni pri zastopanju interesov državljank in državljanov. Naš glavni cilj ostajajo državnozborske volitve, vendar menimo, da je državljankam in državljanom treba ponuditi boljšo izbito na vseh ravneh, saj želimo Slovenijo prihodnosti aktivno soustvarjati,« pravi Šoltes, predsednik društva Verjamem.

Listo dr. Igorja Šoltesa in program, ki ga bodo zastopali na letošnjih volitvah v Evropski parlament ter nato evropski poslanci in poslanke, izvoljeni v Evropski parlament, bodo predstavili ob uradni vložitvi kandidature. Društvo sporoča, da bodo na listo za Evropski parlament uvrstili kandidate, ki niso obremenjeni z dosedanjim političnim delovanjem, hkrati pa so, kljub temu, da bo med njimi veliko posameznikov mlajše generacije, z delom že dokazali, da so sposobni in zaupanja vredni ljudje. 

Deli s prijatelji