POČITNICE

Šolske klopi samevajo

Objavljeno 27. oktober 2014 08.39 | Posodobljeno 27. oktober 2014 08.39 | Piše: STA, T. L.

Začenjajo se jesenske ali krompirjeve počitnice za okoli 167.750 osnovnošolcev in 75.500 srednješolcev.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, KOPER – Za okoli 167.750 osnovnošolcev in 75.500 srednješolcev se danes začenjajo prve letošnje šolske počitnice. V času krompirjevih počitnic se bodo zvrstile številne prireditve in delavnice po vsej Sloveniji. Večina teh je brezplačnih, za mlajše šolarje je ponekod organizirano tudi celodnevno varstvo.

Počitniške dneve bodo mladi verjetno preživeli doma, vendar si svoj prosti čas lahko popestrijo tudi v družbi sovrstnikov na počitniških dogodkih, ki jih pripravljajo številne organizacije in združenja po vsej državi. Tam so jim pripravili zanimiv in pisan program, ki jim bo polepšal počitniški prosti čas.

Brezskrbno preživljanje počitniških dni z željo, da se čez teden dni v šolske klopi vrnejo polni energije, dobre volje in veselja, pa je učencem in dijakom zaželela tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Stanka Setnikar Cankar.

Šolarji se bodo s krompirjevih počitnic v šolske klopi znova vrnili 3. novembra. Naslednjih počitnic pa se bodo učenci in dijaki veselili ob božično-novoletnih praznikih.

Deli s prijatelji