HUMANITARNO

Šolarjem iz socialno ogroženih družin lahko darujete tudi vi

Objavljeno 29. avgust 2012 19.21 | Posodobljeno 29. avgust 2012 19.21 | Piše: Mo. S., STA

Tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije in Mladinska knjiga sodelujeta v akciji zbiranja rabljenih šolskih torb.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA, MARIBOR – Humanitarna organizacija Anina zvezdica in Zavarovalnica Triglav sta pred začetkom šolskega leta podarili 500 šolskih torb otrokom iz socialno šibkejših družin. Anina zvezdica je pozvala skupnost centrov za socialno delo, da sporočijo imena otrok iz socialno ogroženih družin na svojih območjih. Na poziv se je odzvalo 41 centrov iz celotne Slovenije, zaposleni v zavarovalnici so prispevali tudi šolske potrebščine.

Ana Lukner iz organizacije je izrazila veselje nad uspešno akcijo in dodala, da upa, da bo takih akcij v prihodnje še več.

Pomoč tudi dijakom in študentom

Pred začetkom novega šolskega leta so se dijakov in študentov iz socialno ogroženih družin spomnili tudi v Klubu mariborskih študentov (KMŠ). V ta namen bodo izvedli projekt z naslovom Zbiranje šolskih potrebščin in oblačil za družine dijakov iz socialno ogroženih družin ter izdali razpis, prek katerega bodo dijakom pomagali z zbranimi materialnimi sredstvi.

Na razpis se lahko prijavijo dijaki, ki se šolajo v Mestni občini Maribor ali imajo v občini stalno prebivališče. Vloge bodo na KMŠ sprejemali vse do 10. septembra, razpisna dokumentacija pa je na voljo na njihovi spletni strani. Mariborski študentje poleg tega pozivajo vse, naj prinesejo oblačila in šolske potrebščine, ki jih več ne potrebujejo, na sedež kluba do 15. septembra.

Pomaga tudi knjigarna

Tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije in Mladinska knjiga sodelujeta v akciji zbiranja rabljenih šolskih torb. Zbrali so jih že okrog 500, akcija pa bo trajala do 31. avgusta. Torbe sicer zbirajo v knjigarnah Mladinske knjige.

Deli s prijatelji