ZDRAVNIŠKA ZBORNICA

Sojar ne bo kandidiral, Živčec Kalanova še ni potrdila kandidature

Objavljeno 02. september 2012 19.35 | Posodobljeno 02. september 2012 19.36 | Piše: M. U., STA

Od kandidature na ponovljenih volitvah za predsednika zdravniške zbornice je Sojar odstopil, podpira Andreja Možino.

Zdravnik Valentin Sojar. Foto: Aleš Černivec

LJUBLJANA – Zdravnik Valentin Sojar, ki se je na pomladanskih volitvah potegoval za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije, je sporočil, da odstopa od kandidature na ponovljenih volitvah. Podprl bo namreč Andreja Možino, ki se, kot trdi Sojar, vrača kot kandidat. V zbornici so sicer povedali, da do petka še niso prejeli nobene kandidature.

Če bo izvoljen Možina, si bo zbornica povrnila zaupanje

Sojar je zapisal, da se je za umik kandidature odločil po tehtnem premisleku. »Razlog umika je, da nameravam z vsem svojim znanjem in vplivom podpreti Možino, ki se po uspešni razrešitvi iz osebnih razlogov vrača kot verodostojen kandidat za predsednika,« je navedel Sojar. Vse, ki so ga na spomladanskih volitvah podprli, pa prosi, naj podprejo in glasujejo za Možino. »Le z njegovo izvolitvijo bomo bliže prenovi in novemu zaupanju v naše stanovske organizacije,« je še zapisal. Možina sicer še ni potrdil, ali se vrača v tekmo za predsedniški stolček.

Živčec Kalanova še ni potrdila vnovične kandidature

Rok za oddajo kandidatur za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije se bo iztekel 10. septembra, volitve pa bodo potekale mesec pozneje. Kot je znano, v zbornici ponavljajo predsedniške volitve, saj so majske razveljavili zaradi premajhne volilne udeležbe. A tudi tokratne volitve bodo potekale v skladu s trenutno veljavnim statutom zbornice, ki predvideva 50-odstotni kvorum za veljavnost volitev.  Sedanja predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan se o tem, ali se namerava ponovno potegovati za nov mandat, še ni izrekla.

Deli s prijatelji