ODLOČENI

Soglasno: Vogrin naj odstopi

Objavljeno 04. april 2012 20.10 | Posodobljeno 04. april 2012 20.16 | Piše: P. J.

Vrh Državljanske liste je potrdil Virantov predlog, Vogrin ima čas do konca tedna.

Bo odstopil?

LJUBLJANA – Gregor Virant je poslanca Ivana Vogrina pozval k odstopu. Svet stranke pa je brez glasu proti podprl predlog predsednika Državljanske liste in predsednika državnega zbora (DZ). Čas za odločitev ima do konca tedna.

Težave naj rešuje kot podjetnik, ne kot poslanec

Vrh državljanske liste je podprl odločitev Viranta, da se Vogrin pozove k odstopu. »Vogrinu bo dana možnost, da se do konca tedna odloči. Dolgove svojega podjetja mora reševati kot podjetnik in ne kot poslanec,« pravi Virant. »Če se ne bo odločil za odstop, ga bo poslanska skupina izločila iz svoje poslanske skupine.«

»Razumem njegov problem, še bolj pa razumem razjarjene upnike. Nekdo, ki je odgovoren za takšne dolgove, ne more biti predstavnik ljudstva. Vsak atom svoje energije mora vložiti v reševanje težav,« pravi Virant.

Upanje še ima

Vogrin odločitve o odstopu še ni sprejel. Dejal je, da tudi on od različnih upnikov pričakujejo denar. »Dokler ima naše podjetje možnost za preživetje, bi bil greh, da bi začeli razprodajo objektov. Še vedno upam in delam vse za to, da se podjetje postavi na noge.« 

»Moja naloga in naloga ekipe je, da bo podjetje spet dajalo delovna mesta.« Vogrin pravi, da je Interles v najboljših časih imel 90 zaposlenih.

Deli s prijatelji