NAPREDOVANJE

Sodnica za slabo delo nagrajena z napredovanjem

Objavljeno 01. junij 2013 23.40 | Posodobljeno 01. junij 2013 23.40 | Piše: S. J.

Jelka Rozman je v stečajih premalo natančno nadzorovala upravitelje.

Pravosodni sistem je velikokrat neprijazen in diskriminatoren do otrok

LJUBLJANA – Višje sodišče je v začetku januarja opravilo službeni nadzor nad okrožno sodnico Jelko Rozman. Nadzor je razkril, da je v stečajih premalo natančno nadzorovala upravitelje. Vendar ji niti ugotovitev višjega sodišča ni preprečila napredovanja. Za to se je odločil personalni svet višjega sodišča v Ljubljani. Na odločitev se je že pritožil predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča v Ljubljani Anton Panjan

Goršetu zapor

Rozmanova je kot nadzornica med drugim sodelovala v stečaju propadle Hranilno-kreditne službe (HKS) Sicura, stečaj pa je vodil Brane Gorše, ki je bil na prvi stopnji zaradi zlorabe položaja aprila obsojen na štiri leta zapora.

Kaj je razkril nadzor?

Nadzor je pokazal, da je Rozmanova premalo natančno opravljala nadzor nad delom stečajnih upraviteljev in pri nagradah upraviteljem napačno uporabila materialno pravo. Povsem je odpovedala tudi pri stroških stečajev, premalo je bila natančna in kritična do stečajnih upraviteljev.

Afera Prijatelji

Rozmanova, ki je znana iz afere Prijatelji, se je tudi zasebno družila s stečajnimi upravitelji, ki jih je nadzorovala. Več stečajnih upraviteljev je namreč sodelovalo pri nakupu rojstnodnevnega darila za Rozmanovo.

Cenejše letalske vozovnice za Rozmanovo?

Notranja revizija Adrie Airways pa je pokazala, da je Rozmanova v Bruselj leta 2010 potovala za nekaj več kot 40 evrov. Njena sopotnica je bila Marina Pilej – z imenom in enim priimkom kakor stečajna upraviteljica Marina Marinc Pilej. Tako Rozmanova kot Marinc Pilejeva pa skupno potovanje zanikata. Stečajna upraviteljica pravi, da v Bruselj nikoli ni potovala z letalom, Rozmanova pa trdi, da je v Bruselj potovala s sorodnico, letalsko vozovnico pa je kupila po redni ceni.

Ne gre pozabiti, da je ravno Marinc Pilejeva vodila več stečajev, ki jih je nadzorovala Rozmanova, in pri vsaj dveh od treh, pri katerih je sodelovala Rozmanova, je nadzor sodišča razkril nesorazmerno visoke stroške. 

Ne bo dejansko napredovala, ker je že itak svetnica

Dnevnik še piše, da ocena personalnega sveta Rozmanovi ne bo prinesla dejanskega napredovanja, to pa zato, ker je bila že pred leti imenovana na položaj svetnice okrožnega sodišča.

Deli s prijatelji