BREZ POSLUHA

Sodišče ni uslišalo Ivana Zidarja

Objavljeno 15. februar 2012 16.56 | Posodobljeno 15. februar 2012 16.56 | Piše: D. P., STA

Afera Čista lopata je javnosti postala znana februarja 2008.

Ni prišel z rešilnim, ampak s civilnim avtomobilom.

LJUBLJANA – Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zavrnil zahtevo obrambe po izločitvi dokaznega gradiva, ki temelji na prisluhih telefonskim pogovorom nekdanjemu prvemu možu SCT Ivanu Zidarju.

Dokazni postopek gre h koncu

Boštjan Penko se s potezo sodišča ne strinja. Obramba se zdaj še ne more pritožiti na odločitev sodnega senata, saj bo to mogoče šele s pritožbo na končno odločitev sodišča. Dokazni postopek v zadevi Čista lopata se sicer počasi približuje koncu. Zagovorniki osmerice obtoženih so zahtevali izločitev prisluhov telefonskim pogovorom Zidarja, ki so bili po njihovem mnenju pridobljeni na nezakonit način. Zato so zahtevali izločitev tudi preostalega dokaznega gradiva, ki temelji na omenjenih prisluhih.

Štiri leta od obelodanitve

Afera Čista lopata je javnosti postala znana februarja 2008, ko so kriminalisti v okviru preiskave pridržali osem ljudi, med njimi poleg Zidarja tudi zdaj že nekdanjo predsednico uprave Vegrada Hildo Tovšak in prav tako zdaj že nekdanjega prvega moža Primorja Dušana Črnigoja.

V zadevi Čista lopata so poleg omenjene trojice sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika obtoženi še Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič.

Deli s prijatelji