NEURADNO

Sodišče naj bi zavrnilo Bavčarja: Hospitalizacija ni tehten razlog

Objavljeno 03. februar 2015 21.10 | Posodobljeno 03. februar 2015 21.10 | Piše: STA, P. Pa.

Jutri ga bo v bolnišnici obiskal izvedenec, ki se bo seznanil z njegovim stanjem.

Igor Bavčar.

LJUBLJANA, IZOLA – Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je po neuradnih podatkih časnika Večer znova zavrnil prošnjo Igorja Bavčarja za odlog prestajanja zaporne kazni. Bavčar je medtem že teden dni hospitaliziran v zasebni bolnišnici Medicor v Izoli, kjer čaka na operacijo srca, kot je že večkrat povedala njegova zdravnica Metka Zorc.

Sodniki menijo, da hospitalizacija ni dovolj tehten razlog, da Bavčar ne bi šel v zapor, ker da mu v zaporu na Dobu lahko nudijo ustrezno zdravstveno oskrbo. Ker Bavčar še ni dvignil sklepa sodišča, na sodišču tega sklepa uradno še ne komentirajo.

Obiskal ga bo izvedenec

Bavčarjeva zadnja prošnja, vložena 26. januarja letos, ko je šel na hospitalizacijo, naj bi bila po mnenju sodišča neutemeljena, ker v njej navaja iste razloge za odlog zaporne kazni kot v drugi, ki mu je bila pravnomočno zavrnjena. Bavčar ima sicer res težave s srcem, vendar pa njegova bolezen ni taka, da bi mu onemogočala prestajanje zaporne kazni, naj bi zapisali sodniki.

Bavčarja bo v sredo v bolnišnici obiskal izvedenec Peter Rakovec, da bi se seznanil z njegovim zdravstvenim stanjem. Za izdelavo izvedeniškega mnenja mu je sodišče določilo rok le tri dni, je za Večer povedal Rakovec, ki je sicer že oktobra lani menil, da bi se Bavčarju morala zaporna kazen odložiti za tri do šest mesecev, če bi se odločil za operacijo srca, a poseg ni bil izveden.
 

Deli s prijatelji