20.000 EVROV

Sodišče na strani Malešičeve: Avdiću in Radiu 1 grozijo z globo

Objavljeno 30. oktober 2012 11.29 | Posodobljeno 30. oktober 2012 11.12 | Piše: A. L.

Razkriva tudi, da naj bi ji prodajalec podpisov Sašo grozil in ji ponujal nasvete.

LJUBLJANA – Podjetnica Monika Malešič je izgubila bitko za predsednico države, ji je pa uspelo na sodišču. Dosegla je namreč, da mora Radio 1 v 24 urah s spleta umakniti zgodbo in posnetek o kupovanju podpisov. Če tega ne bodo storili, jim bo naloženih 20.000 evrov globe. Naj pa opozorimo, da ta denar ne bo šel v roki Malešičevi, temveč v državni proračun. Drži pa, da je zoper omenjeni radio odprta še odškodninska tožba, prek katere želi Malešičeva izterjati 160 tisočakov. Spet, ne zase, temveč za humanitarne namene, je že večkrat poudarila.

Malešičevi grozijo

Danes pa je Malešičeva doživela še eno presenečene: »Saj ne morem verjeti, kaj vse si ljudje drznejo. Danes mi je pisal Sašo Tratar, ki naj bi si drznil poseči v mojo zasebno življenje in me nezakonito snemal. Znova mi je grozil ... Češ, kaj vse mi sledi, če dam tožbo tudi zoper njega. Pravi, da je to bila šala. Lepa hvala za tako šalo, ki mi je uničila politično in poslovno kariero in še življenje meni in moji družini.« V dopisu naj bi ji celo ponujal nasvete, kako naj se loti naslednje kampanje.

»In za piko na i mi napiše, da je včeraj podpisal pogodbo za marketinško agencijo. Sašo, to vas na sodišču ne bo rešilo. Nimate statusa novinarja in dobro veste, kakšen je bil vaš status na dan 16. oktobra. Radio 1 vam bo pa v tako resni zadevi, zdaj ko ste se pustili izkoristiti, obrnil hrbet. Prej bi mislili, spoštovani Sašo. In, Sašo, tudi jaz sem opravila državljansko dolžnost – vložila tožbo, da rešim svoj ugled,« dodaja.

Lepa hvala za tako šalo, ki mi je uničila politično in poslovno kariero in še življenje meni in moji družini.

Zakaj Janša ščiti tajkune?

Malešičeva pa je pokomentirala tudi dnevnopolitično dogajanje: »Ne razumem Janeza Janše in njegove vlade. Res ne. Zadaj govorijo o tem, kako so banke ogrožene in da se lahko zgodi, da niti ne bodo sposobne izplačevati denarja. Kdaj sem že jaz to napovedala? Pred davnimi meseci. Že vrabci čivkajo na strehi, da naj bi Bavčar, Tovšakova, Kordež, Zidar in drugi dobili kredite na osnovi nekih bianco menic. Mi navadni državljani pa nosimo zdaj posledice za njihove grehe. Ne razumem, zakaj predsednik vlade ne zahteva od tožilstva, da odvzame premoženje vsem tajkunom, ga prodajo na dražbi, denar pa dajo v državno blagajno. Zakaj jih ščiti? Zaradi svoje slabe vesti morda?«

Deli s prijatelji