UPRAVNO SODIŠČE

Sodišče: Klemenčič Janši ni kršil pravic

Objavljeno 19. marec 2013 14.32 | Posodobljeno 19. marec 2013 14.32 | Piše: T. L.

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Ivana Janeza Janše zoper KPK.

Janez Janša je spregovoril o svojih nepremičninah

LJUBLJANA –  Upravno sodišče je pred dobrim tednom dni, natančneje 11. marca, sprejelo sodbo, s katero je v celoti zavrnilo tožbo Ivana Janeza Janše zoper Zaključno poročilo o nadzoru nad premoženjskim stanjem predsednikov parlamentarnih strank, so sporočili iz Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).

Sodišče je odločilo, da komisija v svojem postopku ni kršila njegovih pravic, da je postopek vodila v okviru svojih pristojnosti, skladno z zakonom, in da je izpodbijano poročilo ustrezno obrazloženo ter utemeljeno. Celotna sodba je dostopna na spletnih straneh Upravnega sodišča RS.

Komisija ob rob odločitvi sodišča poudarja, da je v dobrih dveh mesecih od objave zaključnega poročila to že peta sodna odločitev. »Vseh pet sklepov oziroma sodb je bilo za pritožnika Ivana Janeza Janšo oziroma Zorana Jankovića neuspešnih. Zato komisija ponovno izraža upanje, da se bodo pravno in dejansko neutemeljeni poskusi diskreditacije zaključnega poročila in same komisije zmanjšali in da bodo zavezanci ter z njimi povezane osebe upoštevali sodne odločitve. Obenem pa je to tudi sporočilo, da je čas, da se razprava osredotoči na vsebinske probleme in ukrepe na tem področju, ne pa na politično problematiziranje in napade na institucije pravne države,« še sporočajo iz KPK. 

Deli s prijatelji