OZNAČEN ZA RABLJA

Sodišče čaka Zemljariča

Objavljeno 03. april 2017 14.46 | Posodobljeno 03. april 2017 14.48 | Piše: N. Č. C.

Bivši politik toži Romana Leljaka, ker ga je označil za rablja. Tožnik se je na sevniškem sodišču opravičil zaradi bolezni.

Romanu Leljaku sodijo zaradi razžalitve. Foto: Oste Bakal

SEVNICA – Zadeva Roman Leljak se na sevniškem sodišču prejšnji teden ni končala, saj se je zasebni tožnik Janez Zemljarič že drugič opravičil zaradi bolezni. Leljaka toži, ker ga je označil za rablja.

Obdolženi Leljak, ki se brani sam, bi rad Zemljariča povprašal o nekaterih stvareh. Sodišče je na njegov predlog tudi pridobilo nekatere dokumente iz arhivov, ki govorijo o delovanju Službe državne varnosti. Zemljaričev pooblaščenec je pripomnil, da listine niso v jeziku sodišča, ki to obravnava, poleg tega je pozval sodišče, naj obdolženega povpraša, ali ima pomisleke glede vodenja postopka. V svojem blogu, ko se je pomenkoval s pokojnim Nikico Martinovićem, je namreč Leljak zapisal, da »sodnik Ivan Kovač ni na naši strani«.

Leljak je zdaj predlagal sodišču, naj pregleda še nekatere dodatne dokumente, med drugim tisti del programa SDV, ki govori o »obdelavi Pliberškega voda«, ki ga je vodil Martinović, ter pravilnik o delu Udbe, v katerem naj bi bilo zapisano, da se »operativna obdelava lahko konča s fizičnim uničenjem osebe objekta obdelave«. Sojenje v Sevnici so spremljali Leljakovi privrženci, najzgovornejši Božo Kavšek iz Radeč je dejal, da so zagovorniki pravice in resnice. Po njegovem mnenju je bila edina dobra stvar v socializmu risanka Kalimero. Vedno se je končala z ugotovitvijo, da gre za krivico.

Leljak je bil pred leti v Mariboru, in ne v Murski Soboti, kot smo pomotoma zapisali v enem od člankov, pravnomočno obsojen in je že prestal kazen, vse to pa je že izbrisano iz kazenske evidence. 

Deli s prijatelji