VREME

Sobota bo sončna, v nedeljo hladneje z nekaj padavinami

Objavljeno 29. marec 2012 19.05 | Posodobljeno 29. marec 2012 19.06 | Piše: Mi. S.

Izjemno toplo in suho vreme za marec se še nadaljuje.

LJUBLJANA – Tudi danes je po večini države jasno, z nekaj srednje in visoke oblačnosti. Najvišje dnevne temperature danes so tudi do 23 stopinj Celzija, ponekod (za)piha zahodni do severzahodni veter, ki pa do konca tedna ne bo prinesel večjih sprememb.

Tudi v petek bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na morju okoli 8 stopinj, podnevi pa se bo ogrelo tudi do 22 stopinj Celzija.

Kako kaže?

Nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad Skandinavijo in vzhodno Evropo pa je ciklonsko območje. S severozahodnim vetrom doteka nad naše kraje topel in v višinah malo vlažnejši zrak.

V soboto bo sončno, v nedeljo nekaj malega dežja

Če se nam obeta kaj več padavin, oziroma ali bo slovenska smučišča še kaj pobelil sneg, smo vprašali dežurnega meteorologa Agencije RS za okolje in prostor (Arso) Andreja Velkavrha.

Za naš portal je povedal, da bo sicer v nedeljo prišlo do ohladitve in pooblačitve, vendar bo padavin zelo malo, deževalo bo v nižinah, v višjih legah pa bo lahko zapadlo malo snega. V nedeljo pa se bo že spet zjasnilo.

Morda je kaj več upanja za dež naslednji teden, saj po torku nekaj kazalcev kaže na to, da se bo začelo spremenljivejše vreme, ki bo morda prineslo tudi nekaj več padavin, vendar je še prezgodaj za natančnejše napovedi - padavine bi lahko do četrtka zajele celo Slovenijo.

Opozorilo

Povsod po Sloveniji še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Deli s prijatelji