IMPERIJ

So šteti dnevi tudi perutninskemu tajkunu?

Objavljeno 11. januar 2014 09.29 | Posodobljeno 11. januar 2014 09.29 | Piše: P. J.

Perutnina Ptuj mora nujno reprogramirati posojila. Trenutno dolguje kar 111 milijonov evrov.

PTUJ – Roman Glaser, predsednik uprave Perutnine Ptuj napoveduje, da bo do konca leta 2017 skupina zmanjšala bančni dolg za 40 milijonov evrov. Trenutno bankam dolguje 111 milijonov. Z bankami se še ni dogovoril za reprogram, saj ni izpolnil njihovih zahtev. Kot poročajo Finance, so tako Romanu Glaserju na čelu Perutnine Ptuj šteti dnevi, in to prav zaradi prevelikih posojil.

Težave naj bi mu povzročala tudi likvidacija Probanke, kjer je bil več let predsednik nadzornega sveta, leta 2012 je za to dobil tudi 51 tisoč evrov bruto. Največji upnici Perutnine Ptuj sta Abanka in Gorenjska banka. Svoj dolg pa bo zahtevala tudi Probanka. Banke naj bi namreč zahtevale, da se skliče seja skupščine delničarjev, kjer bi zamenjali nadzorni svet in odločali o izredni reviziji poslov. Zahtevali naj bi tudi, da se plače členom uprave znižajo za vsaj tretjino. Kot poročajo Finance, je Glaserjeva bruto plača znašala leta 2012 226.000 evrov.

Roman Glaser je sicer eden izmed direktorjev, ki so jih nekoč klicali Kučanovi old boysi. Bil je tudi soustanovitelj Foruma 21.

Glaser se je strinjal, da Perutnina Ptuj imenuje prokurista, kar predlagajo banke, ki bi razumel perutninski posel. Dolgove bi po njegovih besedah lažje poplačali, če bi našli investitorja, s katerim bi razvijali podjetje. Glaser je privolil tudi v to, da si člani uprave znižajo plačo, vendar ni povedal, za koliko. Za izpolnitev zahtev naj bi mu dali na voljo pol leta.

Deli s prijatelji