STANDARDI IN NORMATIVI

So na ministrstvu vrtce spregledali?

Objavljeno 16. januar 2013 16.38 | Posodobljeno 16. januar 2013 16.38 | Piše: T. L.

Minister Turk je napovedal umik sprememb standardov in normativov v osnovnem in srednjem šolstvu, vrtcev pa ni omenil, opozarja Sviz.

V času stavke bodo otroci imeli možnost brezplačnega varstva, za podobno akcijo so se odločili tudi v enem od največjih zabaviščnih središč v Ljubljani.

LJUBLJANA – »Ne, ni se zgodilo nič posebnega. Včeraj smo veliko pojasnili in bomo raje počakali, kaj se bo zgodilo jutri in je povezano s koordinacijo stavkovnih odborov v javnem sektorju,« je na vprašanje, zakaj so v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) odpovedali za danes napovedano novinarsko konferenco, odgovoril Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sviza.

Dodaja še, da bodo na za danes sklicani izredni seji zbora Sindikalne konference v predšolski vzgoji , ki se je začela ob 14. uri, opredelili načine stavkanja in na ministra Žigo Turka in Senka Pličaniča naslovili nekaj vprašanj, povezanih s Turkovo včerajšnjo napovedjo o umiku sprememb standardov in normativov v osnovnem in srednjem šolstvu. 

Iz Turkovega sporočila izhaja, da bo minister plače zniževal, v Svizu pa še ne vedo, na kakšen način bo to storil, pravi Štrukelj. »Še pomembnejše pa je vprašanje, kaj to (op. p., umik standardov in normativov) pomeni za vrtce: ali gre zgolj za nepozornost MIZKŠ ali pa spremembe standardov in normativov v vrtcih (torej povečanje števila otrok v oddelkih posameznih skupin v starostnih obdobjih in dodatna obremenitev vzgojiteljic in pomočnic) še vedno ostaja del agende ministrstva. To je zdaj ključno vprašanje,« pove Štrukelj. 

Deli s prijatelji