IZČRPAVANJE

So menedžerji ACH »naivni, pohlepni ali neumni«?

Objavljeno 09. januar 2014 13.24 | Posodobljeno 09. januar 2014 13.24 | Piše: P. J.

Tik pred novim letom so si izplačali milijonske zneske.

Sonja Gole in Herman Rigelnik.

LJUBLJANA – Potem ko si si menedžerji ACH izplačali skoraj 20 milijonov evrov, so postopek za izvršbo svojih posojil vendarle začeli tudi Unicredit banka, NKB in DUTB, poročajo Finance.

Banke v zrak

Vodstvo ACH je predzadnji dan lanskega leta izvedlo tri seje skupščine delničarjev in pobralo vse, kar se je pobrati dalo. Manevri Hermana Rigelnika, Sonje Gole in ostalih menedžerjev, ki so se polastili premoženja ACH, spominjajo na Bineta Kordeža.

Banke naj bi se na izčrpavanje vodstva že odzvale, uradno pa so včeraj v bankah povedali, da odnosov s posameznimi komitenti ne morejo komentirati. Sicer pa po javno dostopnih registrih blokad ali rezervacij na računih še ni opaziti.

Kaj jim ni jasno?

Vir iz ene od bank upnic pravi, da je zdaj za finančni holding edina rešitev stečaj, saj finančni holdingi in prisilne poravnave ne gredo skupaj. »Ne razumemo, zakaj so to storili, če pa vidijo, da Kordež zaradi tega sedi. Ali so naivni in so mislili, da ne bomo reagirali, ali pa so tako pohlepni ali neumni,« je še, kot poročajo Finance, dejal eden izmed virov ene od bank upnic.

Skupina ACH sicer skupaj z menedžersko družbo Protej obvladuje 91,4 odstotka holdinga, do bank pa imajo 129 milijonov evrov neto finančnega dolga.

Deli s prijatelji