NE VEDO, KJE JE

So dojenčka Volčanškovih prodali?

Objavljeno 12. december 2013 09.50 | Posodobljeno 11. december 2013 18.43 | Piše: A. L., B. F.

Pred CSD Radovljica bo v ponedeljek potekal protest pod sloganom Ne damo svojih otrok.

Mamica Lucija je ostala brez svojega sinčka. Foto: Boštjan Fon

RADOVLJICA – »Ugrabitev je potekala v prostorih CSD, kamor so pod pretvezo zvabili mater in otroka. K sreči sta bila poleg tudi babica in partner. Babico so porinili v neko sobo, kjer sta ji dve delavki CSD fizično iztrgali otroka. Obstaja možnost, da je šlo za preprodajo! Dogodek so varovali policisti in kriminalist, ki se ni legitimiral,« je zapisano v pozivu na protest pred CSD Radovljica, ki smo ga prejeli v redakcijo.

Nedolžnost bodo dokazali

Prejšnji teden smo poročali o družini Volčanšek, ki so jim (po njihovih besedah) ugrabili otrokaimage, zato je sklepati, da je pisec vabila nekdo od njih. V vabilu je zapisano, da so bili vzroki za postopek izmišljeni, kar da bodo dokazali tudi na sodišču. Na CSD Radovljica, tako pišejo, so jih zvabili pod pretvezo, da naj bi imeli pogovor o preživnini, ne pa o odvzemu otroka. Prav tako trdijo, da jih nihče ni niti opozoril, da je bilo kar koli narobe. Otrok ima dve babici in dva dedka ter strica in teto, zato se vprašujejo, zakaj skrbništva niso ponudili komu od njih.

»Otrok je neznano kje, ministrstvo pa se spreneveda,« pravijo. Dodajajo še: »Prejšnji teden se je to zgodilo nam, jutri se to lahko zgodi tudi vam.« Za 16. december ob 16.30 so pred CSD Radovljica pripravili protest, ki bo potekal pod sloganom Ne damo svojih otrok!.


Program

16.30 Zbor pred CSD Radovljica
16.50 Nagovori 
17.20 Razdelitev napitkov in prigrizkov
17.30 Pohod pred Občino Radovljica
17.45 Nagovori
18.00 Polaganje dud oziroma cucljev pred občino
18.10 Razno

 

Deli s prijatelji