GRADOVI

Snežne mojstrovine izpod Pece

Objavljeno 28. januar 2012 20.13 | Posodobljeno 28. januar 2012 20.15 | Piše: Mi. S., STA

Udeleženci so v 101 ekipi iz snega ustvarjali ledene skulpture.

Foto: arhiv.

ČRNA NA KOROŠKEM – Kralj Matjaž je dopoldne s spektakularnim skokom s padalom s pobočja Pece začel jubilejno 20. tekmovalno-zabavno prireditev Gradovi kralja Matjaža. Takoj zatem se je celodnevne gradnje snežnih skulptur lotila 101 ekipa tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Med njimi so bile tudi slovenske županje in vojaški atašeji.

Ekipe sestavlja od pet do osem tekmovalcev, ki so iz pripravljenega umetnega snega ter ledu, vode in šibja ob spremljavi glasbe in zabavnih nastopov gradili snežne stvaritve. Poleg različnih snežnih gradov so pod Peco ves dan nastajale tudi druge umetnine, s katerimi so se udeleženci odzvali na aktualno politično, gospodarsko in zabavno dogajanje v Sloveniji.

Na ravnici Mitnek je tako zrasel tudi ledeni štadion Stožice, nastali so krava, riba, morski pes, mamut, trojanski konj, polž in krtek iz otroške risanke, pa tudi priljubljeni dekliški lik mucke. Ekipa iz oddaje Ljubezen na seniku je zgradila kozolec, zrasla sta šesti blok Termoelektrarne Šoštanj in velika skodelica kave, ki bo zbudila kralja Matjaža. Manjkala tudi ni podoba domačinke, smučarke Tine Maze, sestavljen je bil avto, izoblikovana peterokraka zvezda, ustvarjena velikanska ledena torta in še druge umetnine.

Najlepši grad po izboru kralja Matjaža je zgradila ekipa Ocepek & Co., najlepšega po oceni strokovne komisije in županje Črne na Koroškem Romane Lesjak pa je naredila ekipa Ta gmajtni.

Deli s prijatelji