KJE SI, ZIMA?

Snega še ne bo, temperature krepko nad ničlo

Objavljeno 02. januar 2014 21.05 | Posodobljeno 02. januar 2014 21.06 | Piše: A. K.

V prihodnjih 10 dneh snega ne bo, temperature pa bodo razmeroma visoke za ta letni čas.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Čeprav smo že zakorakali v januar, ni videti, da bo zima kaj kmalu potrkala na vrata. Dežurni prognostik Andrej Velkavrh nam je povedal, da se stanje v prihodnjih dneh ne bo spremenilo.

»Za zdaj ostaja toplo, v naslednjih 10 dneh ne bo nobene zime. Dnevne temperature bodo razmeroma visoke za ta letni čas, kar pomeni, da se bodo gibale okrog 10 stopinj ali natančneje – od 6 do 12 stopinj Celzija,« pravi Velkavrh.

Padavin bomo sicer deležni, a ne v obliki snega. »Meja sneženja se bo dvignila nad 1500 metrov. V soboto in nedeljo pa bo deževalo,« je še povedal.

Odgovora na vprašanje, ali lahko sneg sploh pričakujemo in kdaj bo razveselil največje ljubitelje zime, ne poznajo niti meteorologi. »V naslednjih 14 dneh ni možnosti, da bi ga kaj zapadlo,« je še dodal. 

Napoved za prihodnje dni

Jutri bo v severovzhodnih krajih delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na Notranjskem in ponekod na Primorskem pa bo občasno še rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do 5, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 4 do 10, v vzhodnih krajih do 12 stopinj Celzija.

V soboto bo v zahodni in osrednji Sloveniji znova začelo deževati, na vzhodu bo večinoma suho. Meja sneženja se bo dvignila nad 1500 metrov. V nedeljo bo oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo deževalo, pihal pa bo jugozahodni veter.
 

Deli s prijatelji