VREME

Snega le za vzorec, na božič deset stopinj

Objavljeno 21. december 2012 11.03 | Posodobljeno 21. december 2012 10.34 | Piše: Mo. S.

V nedeljo bo ponekod zapihal jugozahodni veter, ki s seboj prinaša nekoliko toplejši zrak.

Snežink ne bo dovolj za belo odejo.

LJUBLJANA – Vremenska motnja, ki je prišla nad naše kraje, nam je vsaj v Ljubljani postregla s snežinkami, ki se po malem oprijemajo tal. Na vprašanje, koliko snega lahko pričakujemo, nam je dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič v smehu odgovoril: »Nič.«

Prave bele snežne odeje namreč ne bo, v notranjosti države lahko zapade do en centimeter snega, več pa skoraj zagotovo ne. Drugje po Sloveniji bo danes večinoma oblačno in suho.

Oblačnost in megla

Tudi konec tedna bo podoben – po nižinah bo večinoma oblačno in megleno, medtem ko se bo v višjih legah in na Primorskem delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do –5, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Božič bo topel in ponekod deževen

V nedeljo bo ponekod zapihal jugozahodni veter, ki s seboj prinaša nekoliko toplejši zrak. Upanja na bel božič tako ni več, saj po koncu tedna sledi občutna otoplitev. Od ponedeljka naprej temperature ne bodo več pod lediščem, temveč med 5 in 10 stopinjami Celzija.

Na božični dan lahko dežuje predvsem na zahodu države, snežilo pa bo večinoma le v gorah, kjer bodo temperature nižje, nam je še pojasnil Gregorčič.

Deli s prijatelji