ZASTOJI

Sneg in veter ovirata promet

Objavljeno 04. februar 2012 15.57 | Posodobljeno 04. februar 2012 16.41 | Piše: A. F.

Vremenske razmere povzročajo nevšečnosti po državi.

V smeri proti Ljubljani nastaja daljši zastoj.

LJUBLJANA – Prometni nesreči na štajerski avtocesti v smeri Maribora pred priključkom Slovenska Bistrica in na cesti skozi Maribor na izvozu Maribor vzhod iz smeri Šentilja ovirata promet. Na primorski avtocesti med cestninsko postajo Log in Vrhniko v smeri Kopra je zaprt vozni pas. Na gorenjski avtocesti je oviran promet v smeri Karavank pred izvozom Brnik, na dolenjski avtocesti v smeri Ljubljane med počivališčem Starine in priključkom Novo mesto pa je zaprt prehitevalni pas.

Sneg ostaja na cestišču

V večjem delu države promet ovira sneg na cestah, ki se zaradi nizkih temperatur ne tali in ostaja na cestišču. Policija poziva predvsem voznike tovornih vozil naj na območjih Cerknice, Babnega Polja, Sodražice, Bloške Police, Grosuplja, Vidma in Dobrega Polja naj vozijo previdno. Na cestah Idrija–Godovič in Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Na podravski avtocesti na počivališču Dravsko polje v smeri Ptuja ter na cesti Soteska–Črmošnjice–Črnomelj pa iz prometa izločajo tovorna vozila.

Obvezne verige

Na cesti čez Jezersko so obvezne verige za tovorna vozila nad 3,5 ton, na cesti čez prelaz Ljubelj pa je obvezna uporaba verig na avstrijski strani. Prelaz Vršič je zaprt.

Na cesti Kobarid–Žaga pri Kobaridu je popolna zapora zaradi udora ceste.

Deli s prijatelji