TEŽAVE ZARADI SNEGA

Sneg in veter lomita drevje, gasilci imajo polne roke dela

Objavljeno 27. april 2016 21.34 | Posodobljeno 28. april 2016 00.27 | Piše: M. U.

Zaradi teže snega na Koroškem in v delu Štajerske izpad električne energije.

Lesce. Foto: bralec Vojko

LJUBLJANA – Slovenija je okovana v sneg, ogromno dela imajo tudi gasilci, predvsem zaradi vetro- in snegolomov. Snežiti je začelo na Koroškem, Gorenjskem in severnem Štajerskem, popoldne pa se je hladna fronta pomaknila proti jugu in snežilo je tudi v osrednji Sloveniji. V naslednjih urah naj bi sneženje zajelo tudi jugovzhodne kraje.

image

Foto: bralec Andrej

Zaradi teže snega na Koroškem in v delu Štajerske izpad električne energije

Zaradi teže snega je na Koroškem, kjer je zapadlo tudi do 25 centimetrov snega, in v delu Štajerske danes prišlo do izpadov električne energije. Na Koroškem je na območju Dravograda prišlo do izpada na daljnovodu Ojstrica, na območju Mežice pa do izpada na daljnovodih Šmelc in Koprivna, je zapisano na spletnih straneh Elektra Celje. Na Štajerskem je brez električne energije del Kozjanskega, kjer je prišlo do izpada na daljnovodu Kozje. Nekaj manjših izpadov električne energije je bilo tudi na območju Celja z okolico in Radelj ob Dravi, vendar je tam že vzpostavljeno ponovno napajanje. Dežurne ekipe Elektra Celje so na terenu in se trudijo odpraviti okvare na daljnovodih.

Ponekod na Koroškem se zaradi lomljenja vej pojavljajo tudi motnje v telefonskem omrežju.

image

Foto: Bralec Janez

Uprava za zaščito in reševanje poroča

Ob 15.24 je na večstanovanjskem objektu na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu zaradi mokrega snega začela puščati streha, voda pa je tekla v dve stanovanji. Gasilci PGD Slovenj Gradec so začasno prekrili 11 kvadratnih metrov strehe s folijo.

Ob 15.32 je na cesti Prevalje–Leše, občina Prevalje, zaradi mokrega snega več vej in dreves oviralo promet. Gasilci PGD Prevalje so odstranili dve podrti drevesi, z drugih dreves pa so otresli sneg.

Ob 16.17 so se na cesto Dravograd–Radlje na območju Velke v občini Dravograd podrla tri drevesa. Odstranili so jih gasilci PGD Dravograd.

Od 16.25 so na Trgu, Perzonalih in pri vrtcu na Zgornjem kraju na Prevaljah gasilci PGD Prevalje odstranjevali podrta drevesa.

Ob 16.29 je pred mejnim prehodom v naselju Zavrč v istoimenski občini na cestišče padlo drevo. Delavci Cestnega podjetja Ptuj so ga razžagali in odstranili ter počistili cestišče.

Ob 16.23 je na cesto Slovenj Gradec–Kotlje, na Selah, padlo več dreves in vej. Drevesa so padala tudi na lokalno cesto na Selah proti Sveti Neži. Posredovali so gasilci PGD Sele - Vrhe.

Ob 17.18 je na cesto Selo–Zgornja Pristava, občina Videm, zaradi močnega vetra padlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Sela, ki so podrto drevo razžagali in odstranili s cestišča ter ob cestišču na dolžini okoli treh kilometrov razžagali in odstranili okoli 50 vej, ki so nevarno visele čez cesto.

Ob 17.27 so na cesti proti Gortini v občini Muta ter v smeri Zgornja Muta proti Spodnji Muti gasilci PGD Muta odstranili več podrtih dreves in vej.

Ob 18.05 je na cesto Kamna gorica–Lipnica, občina Radovljica, padlo več dreves. Gasilci PGD Kamna gorica so drevesa odstranili s ceste.

Ob 18.22 so v Češnjici pri Kropi, občina Radovljica, gasilci PGD Podnart s cestišča odstranili podrto drevo.

Ob 18.05 se je zaradi snega na Jesenicah drevo podrlo na osebni avtomobil. Gasilci GARS Jesenice so drevo razžagali in odstranili.

Ob 18.10 se je na glavno cesto Dravograd–Maribor, od Brezna proti HE Vuhred, podrlo več dreves. Drevesa so odstranili gasilci PGD Brezno - Podvelka.

Ob 18.32 so gasilci PGD Korena odstranili podrto drevo s ceste v križišču Zgornja Korena–Žikarce v občini Duplek.

Ob 18.49 se je na cesti Njivica–Jamnik, občina Kranj, podrlo več dreves. Gasilci PGD Podblica so podrta drevesa odstranili.

Ob 19.05 je v Št. Vidu, občina Vuzenica, na telefonske kable padlo več vej. Odstranili so jih gasilci PGD Vuzenica.

Ob 19.47 je čez cesto v Idriji, občina Idrija, padel telefonski kabel.

Ob 20.38 so gasilci PGD Korena odstranili podrto drevo na Spodnji Koreni, občina Duplek.

Ob 20.49 so na Cesti v Rogozo, občina Miklavž na Dravskem Polju, gasilci PGD Miklavž na Dravskem polju odstranili dve drevesi, ki sta viseli na cesto.

Ob 21.05 so na Spodnji Vižingi v občini Radlje ob Dravi gasilci PGD Radlje ob Dravi s ceste odstranili drevesa, ki so ovirala promet.

Ob 21.54 so na območju občine Lukovica zaradi snegoloma odstranjevali večje število podrtega drevja in vejevje s cestišč gasilci PGD Lukovica, Blagovica in Prevoje.

Ob 21.40 so na cesto med Šebreljami in Stopnikom, občina Cerkno, pod težo snega padla drevesa. Cesta je neprevozna.

ob 21.52 Podrto drevo ovira promet na cesti Ratež - Dolenje Mokro Polje, občina Novo mesto.

Ob 22.01 Drevo ovira promet na cesti Vavta vas - Drganja sela, občina Straža.

Deli s prijatelji