NAPOVED

Sneg prihaja, padalo bo vse do sobote

Objavljeno 29. januar 2015 09.52 | Posodobljeno 29. januar 2015 09.50 | Piše: P. Pa.

Amaterske napovedi pravijo, da bi lahko zapadlo do pol metra, pri agenciji za okolje pa pravijo, da ga bo veliko manj.

Belgija.

LJUBLJANA – Po celotedenskem napovedovanju mnogi že nestrpno pričakujejo sneg. Najdrznejši so napovedovali tudi do 40 cm, a kot kaže, toliko snega danes še ne bo zapadlo. Kot pojasnjuje Andrej Pečenko iz agencije za okolje (Arso), bo dež v sneg začel prehajati šele popoldne.

Več snega bo jutri

»Popoldne bi lahko snežilo, zvečer bi lahko prehajal sneg spet v dež, prav tako v petek zjutraj, jutri popoldne pa bo v notranjosti dež prehajal v sneg,« je napovedal. Sneg in dež se bosta mešala in menjala tudi jutri. Več dežja bi lahko jutri imeli na jugu in vzhodu države. »Tudi v Ljubljani bi lahko prehajal sneg v dež. Bo pa jutri zagotovo več snega, verjetno bo snežilo vse tja do sobote,« še dodaja.

Več o vremenu preberite tukaj.

Pojasnjuje, da prav po nižinah ne bo veliko snega, ker bo tudi precej dežja. »Največ snega bo verjetno na zahodu in na Gorenjskem, najmanj pa na vzhodu. V večjem delu Slovenije lahko pade do 10 cm snega. V osrednjem in zahodnem koncu pa vse od 15 pa do 30 cm.«

Za naslednji teden kaže, da se bo vreme umirilo, da bo več jasnosti, vendar smo šele sredi zime, tako da je do njenega konca tudi časa za sneg še več kot dovolj.

Bo zapadlo do pol metra?

Amaterska napoved na spletni strani slotopvreme.com pa napoveduje, da bi lahko na Gorenjskem zapadlo do 50 cm snega, na Notranjskem in Koroškem pa med 20 in 40 cm. Katera napoved je točnejša, pa bomo kmalu videli.

Deli s prijatelji